Rólam

Az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán védőnőként végeztem. Két gyermekünk született, akiket a családdal együtt nagyon vártunk. A kisgyermekkor és a kisiskolás kor zökkenőmentesen zajlott. Szépen fejlődtek, növekedtek, jól tanultak, ők voltak a család szeme-fényei.

Felsőben a lányom tanulmányi eredményei romlani kezdtek. Ezt kezdetben természetesnek vettünk, de a romlás nem állt meg. A nyolcadikat már majdnem ismételni kellett, de az utolsó dolgozatok jól sikerültek, így tovább jutottunk a középiskolába. Ekkor még nem tudtuk, mi lehet az oka a romlásnak, de elkezdtünk pszichológushoz járni, egyik szakember után a másikhoz. Annyit állapítottak meg, hogy 131 az IQ-ja, amihez lustaság társul.

Nem tudtam belenyugodni ebbe a magyarázatba. Egy baráti beszélgetésnek köszönhetően derült ki: a lányomnak figyelemzavara van. Sejtelmünk csak hosszú idő után igazolódott be - az orvosi diagnózis is alátámasztotta. Ennek a számlájára írható a sok rossz jegy, a hangulatingadozás, és az impulzivitás. Ezután kezdtem kutatni a szakirodalmat, és azokat a lehetőségeket, amivel segíteni tudok gyerekemnek. Nagyon egyedül éreztem magam a problémámmal, pedig több, hasonló cipőben járó szülővel találkoztam.

Úgy döntöttem, hogy pályát módosítok. Az lesz a hivatásom, hogy azoknak a kétségbe esett szülőknek és gyerekeknek segítek, akikkel sorsközösségben vagyok. Így lettem neurofeedback tréner. Hiszem, hogy minden ADHD-s, ADD-s megfelelő fejlesztéssel és életmóddal boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet tud élni, és nagyon értékes tagjai a társadalomnak – velük sokkal színesebb, változatosabb az élet.

Összegyűjtöttem sok saját ismeretet, lehetőségeket, és olyan szakemberek tapasztalatait, akik szenvedélyesen kutatták a megoldásokat mivel az ő családjukban is volt hasonló probléma. Így találtam rá Dr. David Perlmutter neurológus és gasztroenterológus műveire, illetve Daniel G. Ammen neurológus a témában írott könyveire. A több mint 18 év nevelési tapasztalatával, az eddig olvasott és kipróbált ötletek összegzésével, és a neurofeedback tréningek tapasztalataival segítem a hozzám forduló családokat, gyerekeket.