Vakáció!

Vakáció!

Ahogy elkezdődik a nyári szünet rögtön megoszlanak a vélemények. Járjon-e az ADHD-s, ADD-s gyerek fejlesztésre, tanuljon-e a szünetben?

Az a véleményem, hogy alapvetően inkább lazítson végre a család. Ha valamiből komoly lemaradások vannak, abból érdemes minden nap egy picit gyakorolni a saját tempójában mert be fog érni a tudása, meg lesz az eredménye a szorgalmának. Sok otthoni tanulással ne nyüstöljük a gyerekünket.

A fejlesztésről, neurofeedbackről az a tapasztalatom, hogy érdemes nyáron folytatni, vagy elkezdeni. Távolinak tűnik a tanévkezdés, de hamar itt lesz ez a szeptember is épp úgy, mint eddig. Most sikerült egy kicsit kipihenni az iskolába járás fáradalmát gyereknek és pedagógusnak egyaránt. Úgy érzem most szeptemberben tisztább lappal indulhat minden gyerek az iskolába. Érdemes erre kicsit rágyúrni azzal, hogy kihasználjuk a neurofeedback tréningek jótékony hatását. Csendesedjen tőle a locsifecsi, nyugodtabb legyen az izgőmozgó, figyelmesebb az aki mindig elveszti a fonalat, hogy hol is tartanak az órán. Legyen tartósabb az az öröm ami az iskolakezdésel sajnos elég gyorsan elillan.

A nyár elején nálam kezdő gyerekeknél gyakran kapunk olyan visszajelzés a tanároktól, fejlesztő pedagógusoktól, hogy mit csináltak vele a szünetben, mert nagyon sokat fejlődtek. 

A tréningeken mesét nézünk, nincs se izomláz se házi feladat. Ennek ellenére nagyon sokat ügyesednek, fejlődnek. Javul a koncentráció, csökken a ficánkolás, türelmesebbek lesznek. Ezek segítségével könnyebb lesz a tanévkezdés.

Érdemes mielőbb időpontot kérni a weboldalon található telefonszámon, hogy a szünetben el tudják kezdeni a tréningeket és ne a várólistára kerüljenek.

Mindenkinek szép nyarat és jó pihenést kívánok!smile

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is.

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-06-10