Vajon mit hoz a mikulás

Vajon mit hoz a mikulás

 A szülőknek ebben az időszakban segít a gyerekek fegyelmezésésben a Mikulás wink! Minden ablakon benéz, figyeli az összes gyereket és a viselkedésüknek megfelelően jutalmazza őket. A többség sok finomságot kap, de vannak, akik virgácsot is. Ebben az időszakban két dolgot tartsunk szem előtt ezzel kapcsolatban!

Az egyik, hogy hívjuk fel a Mikulás és segédjei figyelmét arra, hogy a gyerekünk mire érzékeny. Lehetőleg ne kapjon tejcsokit az, aki ettől nagyon felpörög. Szerencsésebb az étcsoki, illetve az aszalt gyümölcsök. Nagyon finom az olvasztott csokiba mártogatott gyümölcs is.

A másik amire figyelnünk kell, hogy nincs olyan vásott rossz gyerek aki a Mikulástól csak virgácsot érdemelne. Vannak nehéz pillanatok, amikor úgy érezzük nincs más eszköz a kezünkben csak azt mondani: Ha rossz leszel, Neked nem hoz semmit a Mikulás! De ebbe a hibába ne essünk bele. Ez az ünnepkör, ami a gyerekenek a Mikulással kezdődik, a szeretetről, a hitről, a reményről és az örömről szól. Ezt jelképezik az adventi koszorúkon lévő gyertyák is. Próbáljunk inkább egy levelet írni a Mikulásnak, amiben felsoroljuk gyerekünk minden apró jó tulajdonságát (ez a lista hosszú legyen) és egy két fontos javítanivalót emlitsen meg a nagyszakállú, amin majd dolgozhat a gyerekünk. Ezt az összefoglalást levélben meg is kaphatja gyerekünk az ajándékok mellé a Mikulástól.

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Bővebb információért keress minket a neurofeedbacktrener@gmail.com ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a neutofeedback fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról  hiperaktivitásról, vagy ADD-ről figyelemzavarról is!

 

2019-12-02