Tényleg beteg vagy csak szimulál?

Tényleg beteg vagy csak szimulál?

Gyakran az első tünetek hallatán a szülőnek kételyei vannak, hogy a gyerek valóban beteg vagy csak a kétoldali iskolaundoritiszt kapta el. Ilyenkor előkerül a lázmérő és ha van láz akkor biztosak lehetünk a dolgunkban. De sajnos nincs se fejfájás, se hasfájás mérőnk. Ezekben az esetekben már nehezebb dolgunk van. A panaszkodó gyereket érdemes mindig komolyan venni! Ha nincs is valódi szervi probléma, akkor lelki eredetű problémák is okozhatnak szervi tüneteket, hasfájást, fejfájást, gyakori enyhe lefolyású megbetegedéseket. Ebben az esetben egy menekülési stratégia a megbetegedés, amit még komolyabban kell vennünk mint egy átlagos betegséget, hiszen ezt a folyamatosan fennálló stressz eredményezi.

A fejfájást és a hasfájást ételérzékenység is okozhatja ami az ADHD-s, ADD-s gyerekek körében nagyon gyakori.

A panaszkodó gyerekünkbe ne kételkedjünk, vizsgáltassuk ki a probléma okát. Beszélgessünk sokat vele, hogy elmondhassa a problémáit. A kicsik sokszor bábozás közben nyíltabban beszélnek a konfliktusaikról mintha megkérdeznénk őket. Ha otthon marad a gyerekünk betegen, akkor pihenjen és tegyen meg mindent Ő is a gyógyulásáért, hogy mielőbb újból jól érezze magát! smile

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A hiperaktív, figyelemzavaros gyerekek hatékony fejlesztésének eszköze a neurofeedback tréning.

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-02-21