Tanuljon-e az ADHD-s, ADD-s gyerek a nyári szünetben?

Tanuljon-e az ADHD-s, ADD-s gyerek a nyári szünetben?

 

Ezzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Vannak olyan szülők, akik még ilyenkor is szorgalmazzák a tanulást. Mások azt hangsúlyozzák, hogy szegény gyerek legalább a szünetben had pihenjen. Valamennyire mindkét félnek igaza van.

A tanulás pártinak azért:

-mert az év elején az első jegyek az ismétlő dolgozatokból lesznek.

-azok a gyerekek, akiknek valamelyik tantárgy nagyon nem megy, a szünetben lehetősége van arra, hogy felzárkózzon a saját tempójában. Lesz ideje eleget gyakorolni, vagy többször átrágni a nehéz részeket.

-egy év végi bukást még helyre lehet hozni a nyári szünidőben felkészülve.

-iskola váltásnál is van, hogy sor kerül a különbözeti vizsgákra, azokból a tárgyakból, amit nem tanult a gyerek az előző iskolájában.

A tanulást ellenzőinek azért:

-mert mindenki jobban tud teljesíteni, akkor, ha pihenten kell nekikezdeni a feladatnak.

-a nyár elfeledtetheti azt a sok sérelmet, amit az iskola évben összegyűjtött a gyerek és új tervekkel és reményekkel indulhat a tanév.

Mindig az arany középutat jó választani! A helyzetet mérlegelve döntsük el mi a legszerencsésebb. Ne tanuljon szegény gyerek a nyári szünetben éjjel-nappal. Ha valamelyik tárgyból gyenge, akkor nagy segítség neki, ha a szünetben utolérheti a társait és nem egy újabb kudarccal kezdi a tanévet.

Augusztus utolsó heteiben kezdje el átnézni a tavalyi tananyagot, mert nagyon jó ha egy jó jeggyel és dicsérettel kezdi az új évet. Sokkal több önbizalma lesz, és erre nagy szüksége van az ADHD-s ADD-s gyerekeknek a tanulással kapcsolatban.

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A hiperaktív, figyelemzavaros gyerekek hatékony fejlesztésének eszköze a neurofeedback tréning.

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2019-07-25