Születésnap, ADHD-val!

Születésnap, ADHD-val!

Nemrégiben olvastam egy cikket https://nlc.hu/szabadido/20210626/szulinapi-zsur-jatszoter/?fbclid=IwAR31w-Hf8f2ueFXcyBXtznKp7l4BXkLSitmzmTaPsoVZSf8CWPaALvt1WX8

ami nagy por kavart, rengetegen reagáltak rá. És sajnos ez a történet az ADHD-s, ADD-s gyerekekkel is nagyon gyakran megtörténik, de nem kap ekkora nyilvánosságot.

A cikk arról szól, hogy egy kisgyerek édesanyja teljesen elkeseredett mivel a fia születésnapi zsúrjára nagyon készültek és a meghívottak közül senki nem ment el a közös ünnepségre. Szerencsére az édesanya leleményesen megoldotta a helyzetet! Nagyon tanulságosnak tartom az esetet, hiszen volt szerencsénk hasonló szülinapot átélni. Szülőként is nagyon rossz volt, de ennek a legfőbb vesztese a gyerekünk.

Sajnos előfordul, hogy az ADHD-s gyerekünk nem túl népszerű az osztályban ezért alakul ki sok hasonló helyzet. Érdemes ezért jó alaposan átgondolni egy szülinapi zsúr szervezését. Lehet, hogy titokban kell megszervezni, gyerekünk tudta nélkül. Érdemes a meghívott gyerekek szüleivel egyeztetni, hogy el tudnak-e jönni. Vagy a baráti társaságból érdemes gyerekeket hívni. Ha úgy látjuk sehogy nem sikerül, akkor inkább legyen egy jó családi kirándulás állatkertbe vagy olyan helyre ahová nagyon szívesen megy a gyerekünk. Esetleg kössük össze avval, hogy oda hívunk kis barátokat meglepetésből. Igy akkor sem lesz csalódás a gyerekünknek, ha nem jönnek el a meghívottak.

Mindenkinek sok boldog születésnapot kívánok!

Várunk Benneteket segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tréningekre időpontot kérni a 06-309-400-001-es telefonon lehet.

2021-07-22