Nyaralás

Nyaralás

Egy nyaralás megszervezése nem könnyű dolog. A sok pakolás, lista a gyógyszerekről, a programokról, mit nézzünk meg, hol aludjunk, az apró részletek rengeteg odafigyelést igényelnek. Szerencsére ma már nem az anyukák feladata térképről navigálni az apát, hogy odataláljunk úticélunkhoz, de azért vannak még nehézségek. Ez fokozottan igaz, ha ADHD-s, ADD-s a gyerekünk.

Régebben nem értettem, nálunk miért mennek máshogy a nyaralások? Miért olyan nehéz jót tenni a gyerekemmel? Aztán rájöttem ez nem egyedi eset.

De azt is megfigyeltem, hogy volt, amikor jobban sikerült és olykor kevésbé. Aztán elkezdtem átgondolni, mikor sikerült jobban?

Volt, hogy a barátainkkal mentünk közösen nyaralni, máskor családi táborozáson vettünk részt. Előfordult, hogy csak a család ment nyaralni. Arra jöttem rá, minél többen voltunk, annál jobban sikerült a nyaralás.

Így mindig történt valami, ami elég érdekessé tette a figyelemzavaros gyerekemnek a nyaralás mindennapjait. Mindig volt, aki beszélgetett vele, vagy játszott, sokkal színesebben, mozgalmasabban, telt a nyaralás.

Eleinte nagyon furcsállotta a sátorozást. Mert ott pókok és mindenféle bogarak vannak, és még internet sincs a sátorban, a zuhanyzó sem olyan, mint otthon. Aztán kezdte felvenni a fordulatot. Rájött, hogy milyen jó friss a levegőn aludni, mennyire kellemes a kánikulában érezni, amikor lemegy a nap és kezd hűlni az idő.

És elérkezett annak a napja is, amikor megállapította, hogy a barátokkal Ők is el tudnak majd menni sátorozni, mert sokkal olcsóbb a szállás és milyen jó együtt beszélgetni a tábortűznél.

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tanulási és vislkedési zavarok nagyon sokszor az ADHD (Hiperaktivitás), ADD (Figyelemzavar)

vagy autizmus tünetei. Diagnózis nélkül is sokat segít ezekben az állapotokban a neurofeedback. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2019-06-18