Ne hagyd, hogy sajnáljanak!

Ne hagyd, hogy sajnáljanak!

Azokat az éveket amikor már rájöttünk, hogy a rossz eredményeket a figyelemzavar okozza nagyon nehéz volt átvészelni. Ekkor már elkezdtük alkalmazni azokat a dolgokat, amik eredményre vezetnek, de nem várhattuk, hogy a sokéves elmaradásokat egy csapásra leküzdjük. Ezért bár már behúztuk a kéziféket és mindent megtettünk, hogy elkerüljük a kudarcokat, nem tudtuk megelőzni az évismétléseket. Az eredményeink apró javulások voltak, amit a környezetünk kétkedve nézett. Nagyon sok erő kellett ahhoz, hogy ne adjuk fel a küzdelmet, hanem folytassuk a megkezdett utat és megküzdjünk a mindennapokkal. Tartani kellett a hitet magunkban és a gyerekünkben is. Meg kellett küzdeni a rosszalló véleményekkel, a nem túlságosan támogató környezettel.

Az segített, hogy ennek ellenére felemeltem a fejem. Nem azzal foglalkoztam, hogy törjek borsot azoknak az orra alá, akik megkeserítették az életünket. A megoldásra koncentráltam és arra, hogy az otthonunk és a megjelenésünk ne azt a zavart tükrözze, amit akkori állapotunk miatt érthető lett volna.

Figyeltem arra, hogy a gyerekemnek jó legyen hazajönni. Az legyen főzve, aminek nagyon örül. Legyen olyan rend, mint amikor a vendégeket várjuk. Arra is figyeltem, hogy a kinézetem ne egy elkeseredett, megtépázott anyukára hasonlítson, amit belül éreztem. Inkább a külsőm is a kiegyensúlyozottságot mutassa.

Igyekeztem olyan programokat szervezni, amin a gyerekek is szívesen részt vettek. Gyakran elmentünk ketten a lányommal, mert azt láttam, hogy olyankor jobban elmondja mi az, ami bántja.

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tanulási és vislkedési zavarok nagyon sokszor az ADHD (Hiperaktivitás), ADD (Figyelemzavar)

vagy autizmus tünetei. Diagnózis nélkül is sokat segít ezekben az állapotokban a neurofeedback. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2019-06-18