Na és akkor mi lesz ha megbukik?

Na és akkor mi lesz ha megbukik?

A félévi bizonyítvány közeledtével, a legtöbb szülő rémálmai között ott van az évismétlés is! Az enyémek között is ott voltak. Az évek elmúltával már kevésbé fájdalmas, hogy mindez be is következett. Jártunk egy szülőcsoportba, ahol elmeséltük a félelmeinket. Válaszként ezt a leforrázó kérdést kaptuk: Na és akkor mi lesz ha megbukik?

Az életben sok olyan dolog van, amitől félünk és később visszatekintve már kevésbé borzalmas, mint amit a bekövetkeztéig gondoltunk róla. Féltettem a gyerekem a kirekesztéstől. Nem tudtam, hogy maradjunk-e vagy keressünk új iskolát? Mit fognak szólni a rokonok, ismerősök, barátok? Aztán azzal vígasztaltam magam, hogy az idő ezt is lassan elegyengeti, ahogy a hullámok a tengerparton a homokban a lábnyomokat.

Így is lett! Volt benne sok fájdalom, de benne volt az újratervezés, újrakezdés lehetősége is. Talán az is, hogy kialakuljon egy bizonyítási vágy, hogy akkor is megmutatjuk! A két évismétlés után a fejlesztések, a tudatos szülői hozzáállás és persze a gyerek együttműködésének eredményeként már helyére kerültek a dolgok. Minden évben kitűzünk valami célt. Korábban egy-egy nyelv vizsgát, az idén egy sikeres KRESZ vizsgát. Ezeken a vizsgákon a lányom ismeretlenként vesz részt, nem indul rögtön mínuszból.

Az első elméleti  KRESZ vizsgán megbukott, két pont hiányzott a sikerhez. Ettől persze elszomorodott, de nem adta fel és tovább készült, gyakorolt. A következő vizsgán elsőre lett kész a tesztje a csoportból, a pontszáma mindössze 3-mal maradt le a maximumtól. Az önbecsülésének nagyon fontosak a pozitív tapasztalatok.

Kedves szülőtársaim! Van élet a bukás után is! wink

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-01-15