Mire figyeljünk tavasszal, ha ADHD-s a gyerekünk?

Mire figyeljünk tavasszal, ha ADHD-s a gyerekünk?

Az idén kicsit talán a megszokottnál korábban kezdődött a tavasz, nyakunkon a húsvét. A hiperaktív, figyelemzavaros gyerekeknek sokat segíthet ez az időszak, ha az előnyeit tudatosan kihasználjuk.

A gyerekeink életmódja nagyon befolyásolja az állapotukat, ezért jó ha korán megtanulják, hogyan tudnak kiegyensúlyozottan élni. A tavasz jó lehetőség arra, hogy minél többet mozogjanak a szabad levegőn. Szerencsére egyre tovább van világos, így több lehetőség van erre a hétköznapokon is. Egy nagyobb séta, kirándulás után jobb az esély a kiegyensúlyozott nyugodt alvásra is, ami segíti az idegrendszer fejlődését és megfelelő működését.

Egyre több finom friss zöldség kapható a piacokon és a boltokba. Érdemes gyerekeinket és magunkat is hozzászoktatni a saláták és más nyers zöldségek, gyümölcsök rendszeres fogyasztására. A bátrabbak megkostólhatnak egy kis pitypang levelet is, ha sikerül olyan helyen begyűjteni, ahol nincs nagy légszennyezés és biztosak lehetünk abban, hogy kutyusok sem jártak arra.

Két hosszú hétvége is közeleg, ezért érdemes ezeket úgy megszervezni, hogy minél többet legyünk a szabadban együtt a családdal, barátokkal. Előre átgondolhatjuk a menüt is. Ha nem akarjuk, hogy gyerekeink túlságosan pörögjenek, akkor érdemes olyan ételeket keresni amikben kevesebb cukor található. A sütik helyett próbáljuk gyümölccsel kínálni Őket.

Sokat segít a gyerekeknek, ha van egy kisállatuk, amit szeretgethetnek, játszhatnak vele, gondoskodhatnak róla. Persze szülőként számolnunk kell azzal, hogyha elfogy a gyerekünk kedve a kis barátjuk gondozásával kapcsolatban, akkor nekünk kell átsegíteni a gyerekünket ezen az időszakon és átmenetileg gondoskodni az újdonsült kis barátjáról is. Nálunk még is megérte a befektetett energia! Amikor valami miatt a gyerekünk rosszkedvűen ért haza az iskolából, mi sem voltunk büszkék egy-egy rossz hír után, ami az iskolából jött, akkor a kutyus mindig vidáman fogadta és ez a jókedv lassan átragadt a gyerekünkre és lassan ránk is.

Mindenkinek jó tavaszi készülődést kívánok!

Virágh Hajnalka Neurofeedback tréner,

ADHD Életmód-tanácsadó és terapeuta

06-309-400-001

 

Várunk Benneteket, segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2024-03-03