Mik azok amiktől az ADHD-s gyerekek még jobban pörögnek?

Mik azok amiktől az ADHD-s gyerekek még jobban pörögnek?

Az ADHD-s gyerekek jellemzően többet nyüzsögnek mint a neurotipikus gyerekek, de nekik is vannak jobb és rosszabb napjaik. Egy fárasztó nap után sokszor felmerül a kérdés vajon mi az oka ennek?

Megfigyelésem szerint van néhány tipikus dolog, amitől sokkal izgágábbá válnak. Fokozódik az aktivitásuk sok esetben attól, ha túl sok szénhidrátot visznek be. Főleg cukros üdítők és csokoládé formájában. A hidegfront hatására is látható a változás negatív irányban. Az ételérzékenység hatása is okozhatja. Érdemes kipróbálni a gluténmentes diétát, ha már nem bírunk a gyerekünkkel. Előtte egyeztessünk szakemberrel és a gyerekünknek is megfelelően vázoljuk fel a diétát (ne egy vita hevében:). A neurofeedback tréningeken azt is látom, hogy egy mozgásszegény időszak után is sokkal izgágábbak a gyerekek. Persze egy izgalmas nap után is előfordul, hogy túlpörögnek.

Jobban megviseli őket a költözés vagy más nagyobb horderejű változás is, ami a családot érinti.

Ezekben az esetekben sokat segít a csokoládé kiiktatása, helyette adhatunk finom gyümölcsöket, étcsokoládét. Segíthet az ételérzékenységet okozó étel elvonása az étrendből és a megfelelő mozgás lehetőségének folyamatos biztosítása. Sok szeretettel, türelemmel és elfogadással is rengeteget segíthetünk Nekik!

Várunk Benneteket segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tréningekre időpontot kérni a 06-309-400-001-es telefonon lehet.

2021-08-07