Miért rejt nagy lehetőségeket ez az időszak az ADHD-s, ADD-s gyerekeknek és szüleiknek?

Miért rejt nagy lehetőségeket ez az időszak az ADHD-s, ADD-s gyerekeknek és szüleiknek?

Mostanában a szülők nyakába került egy csomó olyan feladat, amit eddig az iskola, óvoda oldott meg. Mi lettünk a házi tanítók, korrepetitorok, konyhásnénik egy személyben, kiegészítve egy kis home office-szal, csak hogy ne unatkozzunk. Mindez nagyon fárasztó és embert próbáló feladat mindenkinek.

Azonban van benne legalább egy ragyogó lehetőség is! A hiperaktív, figyelemzavaros gyerekeknek nagyon sokat segít a gluténmentes diéta. Nyugodtabbá válnak, összeszedettebbek lesznek tőle. Sajnos a közétkeztetésben csak igazolás bemutatása után kaphat gyerekünk ilyen étrendet. A vizsgálat részben vérvétellel, részben gyomor szondázással történik. Nem kibírhatatlan, de sem felnőttnek sem gyereknek nem egy kellemes vizsgálat. Most, hogy zárva vannak az iskolák és óvodák otthon megpróbálhatjuk milyen hatással van gyerekünkre a gluténmentes diéta. Így azt is megtapasztalhatjuk, hogy javul-e a viselkedése, enyhülnek-e a tünetei. Érdemes-e később egy ilyen vizsgálatnak kitenni.

Sok esetben már hat hetes diéta esetén is érezhető jelentős változás. A szerencsésebbeknek a bélfal regenezálódik ez idő alatt és később már kevesebb problémát fog okozni. A hat hét után fokozatosan vezessük vissza a glutént a táplálkozásba és figyeljük a tüneteket. Ha rosszabbodnak, folytassuk a diétát. Már az is sokat segít, ha a nyári szünetben tudjuk tartani a diétát, ebben az időszakban regenerálódik a bélnyálkahártya.

A gluténmentes diétáról a "Görényből" gyerek könyvben olvashatunk bővebben, bevezetésében támogatást a könyvel együtt választható klubtagok kapnak.

A könyv és a klubtagság a www.gorenybolgyerek.hu weboldalon megrendelhető.

Rendeld meg és kezdj bele még a héten!wink

A hiperaktív, figyelemzavaros gyerekek hatékony fejlesztésének eszköze a neurofeedback tréning.

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-05-10