Merre induljunk, ha úgy érezzük ADHD-s a gyerekünk?

Merre induljunk, ha úgy érezzük ADHD-s a gyerekünk?

Előfordul, hogy az iskolában, óvodában mondják, vagy ismerősöktől hallunk arról, hogy szerintük ADHD-s a gyerekünk. Ekkor sok kérdés kezd kavarogni a fejünkben. Merre induljunk, kihez forduljunk? Hátha nem igaz? Mért pont velünk történik ilyen?

Az első és legfontosabb, hogy nem kell megijedni! Ettől még fel fog nőni a gyerekünk, és sikeres is lehet az életben! Fontos, hogy tisztán lássuk a helyzetet. Legyünk tisztában minden előnyével és hátrányával. Ebben a helyzetben a szülőnek a gyereknevelést újra kell értelmezni. Ebben segít a mentorprogramunk.

Érdemes bejelentkezni neurológushoz, aki pontos diagnózist tud felállítani. Ezzel egy időben pedig jó elkezdeni a fejlesztéseket is. Nem baj, ha a témával kapcsolatban elolvasunk néhány könyvet. Nagy felismeréseink lesznek! Sok esetben ekkor értjük meg saját vagy valamelyik közeli rokonunk viselkedését is. Ezt a három szálat azért érdemes egyszerre elindítani mert értékes éveket tudunk vele megspórolni. Általában hat éves kor alatt nem adnak diagnózist, mert ebben az életszakaszban még a gyerekek rengeteget ügyesednek, fejlődnek. A fejlesztések akkor sem fognak kárt okozni, ha kiderül, hogy szerencsére gyerekünknek nincs semmi baja. 

Nálunk a neurofeedback nagyon hatásos volt, sokat segített. Ezt a fejlesztést már óvodás korban el lehet kezdeni, ha a gyerekünk már végig tud nézni egy-egy rövidebb mesét.

Várunk Benneteket segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tréningekre időpontot kérni a 06-309-400-001-es telefonon lehet.

2021-07-17