Megmondjuk-e gyerekünknek, hogy ADHD-s?

Megmondjuk-e gyerekünknek, hogy ADHD-s?

Mikor megtudjuk, vagy csak gyanítjuk, hogy gyerekünk ADHD-s, ADD-s rengeteg kérdés kavarog a fejünkben! Ezek közül az egyik legelső az, hogy mit mondjunk a gyerekünknek. Megmondjuk-e egyáltalán? Vajon hogyan fogja fogadni?

Azok a szülők és gyerekek, akik ezen már túljutottak azt szokták tapasztalni, hogy nagy megnyugvást jelent! 

Nálunk amikor kiderült nagy kő esett le a szívemről. Végre nem a kétségbeesés miatt sírtam, hanem azért mert rájöttünk, hogy nem rontottunk el semmit a gyereknevelésben. Az is megnyugtatott, hogy a gyerekem nem direkt csinálja a sok visszatérő bosszantó dolgát, hanem ezek tünetek, amiket lehet tompítani. Nagy megkönnyebbülés volt!

Megfelelő tájékozottsággal, szakember segítségével nem kell a gyerekünk előtt ezt titokban tartani. Úgyis érzi, hogy kicsit vagy nagyon máshogy működik mint a társai. Ezért megnyugtatóbb, ha tudja mi a problémája és nem kezd el találgatni vagy részinformációkból ijesztő következtetéseket levonni.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez az állapot nem csak negatívumokat rejt magában, hanem számos lehetőséget is. Az a fontos, hogy ezekre koncentráljunk!

Soha sem késő tiszta vizet önteni a pohárba! Még felnőtt vagy idős korban is helyére kerülnek a dolgok, ha kiderül az igazság. Rengeteg lehetőség van arra, hogy megkönnyebbítsük a mindennapokat.

Várunk Benneteket segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tréningekre időpontot kérni a 06-309-400-001-es telefonon lehet.

 

2021-07-08