Ma felhívott egy kétségbeesett Anyuka

Ma felhívott egy kétségbeesett Anyuka

Beszélgetés közben eszembe jutottak azok az évek, amikor mindenhonnan csak a kritikákat kaptam. Folyton azt vágták a fejemhez, hogy rosszul nevelem a gyerekem, mindent megengedek neki, nem vagyok elég következetes.

Szerencsére van egy fiam is, akivel minden rendben van (neurotipikus). Ez tartotta bennem az erőt, hogy azért a helyes normákat csak el lehet tőlem tanulni, ha Neki sikerült. Döbbenetes volt, hogy akikről úgy gondoltam hogy segítséget kérhetek kiderült, hogy nincsenek ezekre a helyzetetkre felkészítve, vagy utolérhetetlenek.

A telefonhívás végén az Anyuka azzal búcsúzott, hogy a negyed óra alatt többet segítettem Neki mint eddig azok, akikhez fordult. Mindez nagyon jól esett, de ugyanakkor szomorú is.

Nem könnyű a kiút egy ilyen helyzetből, mert mindenki kritizálni tud csak ilyenkor. Ezeknek a véleményeknek a sűrű erdejéből kell kijutnunk a gyerekünkkel. Megtörve az ördögi kört, ami a sok előítéletből, kritikákból és gyerekünk heves válaszreakcióiból alakul ki. Nem könnyű a kiút, de nem is lehetetlen!wink A mi utunkról szól a könyvem, amit más is nyugodtan használhat. Benne vannak az útjelző karók lépésről lépésre, amik az ösvényen tartanak.smilesmilesmilesmilesmile

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Ha a gyereked ADHD-val, Hiperaktivitással, ADD-vel, Figyelemzavarral, vagy Autizmussal küzd, érdemes kipróbálni a neurofeeedback nyújtotta lehetőségeket.

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-02-06