Lehet-e szófogadó ADHD-s gyerekünk?

Lehet-e szófogadó ADHD-s gyerekünk?

Nagyon szerencsés lenne, ha erre a kérdésre egyértelműen igennel lehetne válaszolni.  Kisgyerekes szülőként gyakran beleestem abba a hibába, hogy folyton mindent szóvá tettem amit lányom nem jól csinált és nem értettem miért nem lehet szót fogadni nekem.

Ma már, több évtized (2) szülői múlttal és sok ADHD-s, ADD-s gyerekkel együtt töltött foglalkozás után látom, hogy nem lehet egykönnyen elérni, hogy szót fogadjon egy ilyen problémával küzdő kisgyerek. 

Van azonban más lehetőség is arra, hogy elérjük célunkat! Többre jutunk, ha együttműködővé tesszük Őket. Sok türelemmel, értékesen együtt töltött idővel elérhetjük, hogy megtegyék amit kérünk tőlük. Nem szabad azt elvárni, hogy egy reggeltől estig tartó felsorolás legyen a kívánság listánk. Érdemes rangsorolni azokat, amiket szeretnénk elérni. Kezdjük a fontosabbakkal és ne akarjunk egyszerre mindent. Mikor már jól mennek azok a dolgok amiket szeretnénk elérni, jöhet újabb kívánságunk. Fontos hogy ne csüggedjünk el akkor sem, ha gyerekünknek rossz napja van. olyankor várjuk, hogy kisüssön a nap és a csemeténk ismét jobb lábbal keljen fel!

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2022-04-23