Kell egy kis áramszünet

Kell egy kis áramszünet

Ez fokozottan igaz azokra a szülőkre, akik ADHD-s, ADD-s gyereket nevelnek. Muszáj időnként kitörni a mókuskerékből, hogy folyamatosan bírjuk a hétköznapinak nem mondható mindennapjainkat. Erre több lehetőség is van, annak ellenére, hogy néha kilátástalannak érezzük a helyzetet. Már egy pár óra kikapcsolódás is elég időnként a feltöltődéshez. Ez lehet egy esti séta, beszélgetés a barátainkkal, szüleinkkel, egy mozi- vagy színházlátogatás is. Ezalatt megkérhetjük a szomszédunkat, szülőnket, ismerősünket, hogy vigyázzon gyerekünkre. Akkor is kikapcsolódhatunk kicsit, mikor éppen gyerekünket fejlesztésre, különórára visszük és azalatt a fél vagy egy óra alatt is fel lehet kicsit töltődni. Mindenkinek mást jelent a kikapcsolódás, lehet könyvet olvasni vagy a többi várakozó szülővel elszökni egy közeli cukrászdába a foglalkozás ideje alatt.

Lehetőleg ez alatt az idő alat ne a gondjainkról beszélgessünk, próbáljunk kiszakadni a mindennapokból. Nekem három kedvencem van. Az egyik, amit mindennap használok az a relaxálás. Erre igyekszem mindenkit, aki a környezetemben van megtanítani. Szülőt, gyereket egyaránt. Hiszen már 5 perc  alatt is sokat tud segíteni. A második a háziállataink gondozása. (Ez a gyerekeknek is sok örömet ad.) A harmadikat csak nagyon ritkán használom, amikor már nagy a baj :). Ez egy számítógépes játék, a Bubble shooter.

A kikapcsolódásra az ünnepek közeledtével még nagyobb szükségünk van. Hiszen egyre több program, feladat van az ünnepek közeledtével. Próbáljunk közülük néhányat lemondani. Nem attól lesz szép az ünnep, ha fáradtan beesünk a fa alá Karácsonykor. Inkább attól, ha szeretetben, türelmesen tudunk együtt lenni a családdal.

Jó kikapcsolódást! Kellemes készülődést az ünnepekre!wink

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Az ADD-vel figyelemzavarral, ADHD-vel hiperaktivitással élő emberek főleg fiatal korban számos kihívással kell, hogy megküzdjenek. A neurofeedback tréningek megtanítják a hiperaktivitás, figyelemzavar tüneteinek a kontrolálását. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2019-11-27