Karácsonyi menü gluténérzékenyeknek

Karácsonyi menü gluténérzékenyeknek

 Ennek betartása eleinte még a hétköznapokban is nehéz. Ünnepek alkalmával ez még bonyolultabb. De erre is fel lehet készülni, ha időben elkezdünk rajta gondolkodni!

 

A leveseknél a hagyományos tésztát kiválthatjuk rízstésztával, a sűritéshez használhatunk keményítőt vagy krémleveseknél a zöldséget leturmixolva készíthetjük. A másogik fogásnál a rizs vagy a krumpli, zöldségek nagyon finom körtet adnak, a sült húsokhoz nem kell lisztet használnunk, rántott húsoknál a panírt kukoricalisztből készítve egy ropogósabb bundát kapunk. A töltött káposztához nem szoktam rántást készíteni, tejföllel, pörköltszafttal az apukáknak sem lesz ehetetlen. wink

Az édességnél már talán kicsit több fejtörésre van szükségünk, de az sem reménytelen. A gesztenyepüré tejszínhabbal, gyümölcs saláták, szépen dekorált pudingok, olvasztott csokiba mártott gyümölcsök, jégkrémek mind jó megoldást jelentenek. Még nem késő beszerezni a gluténmentes beigliket sem. Otthon is készíthetünk gluténmentes lisztből süteményeket. Vannak speciális lisztkeverékek, a rizsliszt és a zabkása is jó alapanyag lehet.

Szerintem ezzel a menüvel sem fogunk lefogyni!

Mindenkinek jó készülődést, kellemes ünnepeket kívánok!

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Az ADD-vel figyelemzavarral, ADHD-vel hiperaktivitással élő emberek főleg fiatal korban számos kihívással kell, hogy megküzdjenek. A neurofeedback tréningek megtanítják a hiperaktivitás, figyelemzavar tüneteinek a kontrolálását. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2019-12-17