Karácsonyi készülődés ADHD-s gyerekekkel

Karácsonyi készülődés ADHD-s gyerekekkel

A bevásárlásokhoz készíthetünk egy listát, vagy akár online is megrendelhetjük az ajándékokat és a főzni valókat is az ünnepekre. A sütemények készítését megbeszélhetjük a nagyszülőkkel és lehet, hogy csak egyfélét kell sütni. Ha gluténmenetes diétán van gyerekünk érdemes a boltok mélyhűtő pultjában körülnézni mert több bolt, még bútor bolt is van ahol lehet gluténmentes tortát kapni.

A menüt érdemes átbeszélni a gyerekekkel is, mert előfordulhat, hogy a hagyományos karácsonyi ételeket nem szívesen eszik meg a gyerekek. Ilyenkor lehet, hogy sikerül olyan vacsora ötleteket találni, aminek jobban örülnek és még az elkészítése is egyszerűbb.

Az adventi naptárban nem csak meglepetések lehetnek, beoszthatjuk ott a feladatokat is, amit karácsonyig meg szeretnénk csinálni. Választhatnak közülük a gyerekek. Mielőtt kibontjuk az az napi meglepetést még a rendrakás vagy a porszívózás is jobban fog menni. A lakás díszítésében, koszorú készítésben a gyerekek is szívesen részt vesznek.

Sok településen kinyitottak a jégpályák. Egy-egy este vagy hétvégén érdemes kicsit ott kifárasztani Őket. Jót fog tenni a mozgás a friss levegőn. Jobban átérezzük, hogy már közeleg a karácsony. Ahol nincs jégpálya ott egy esti séta is nagyon jó lehet. Megnézhetjük merre milyen szép világítás lett feltéve az ünnepekre.

Rengeteg vesződségtől megszabadulunk, ha műfenyőt állítunk. Nem kell a hidegben a szárát farigcsálin órákon keresztül, és a díszítésnél is kevésbé fog megszurkálni, ráadásul a levelei sem fognak nagy mennyiségben lehullani. Ha távol vannak a nagyszülők és a gyerekek még kicsik lehet, hogy jobban járunk, ha a fát nem estére hanem már reggelre meghozzák az angyalok. Egy egész napos nyafogástól, és véget nem érő várakozástól fogunk megszabadulni.

Kommentben megírhatjátok, hogy Ti mivel szoktátok megkönnyíteni a karácsonyi készülődést. Rengeteget segíthetünk így ismeretlenül is egymásnak!

Várunk Benneteket, segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tréningekre időpontot kérni a 06-309-400-001-es telefonon lehet.

Bővebb információért keress minket a neurofeedbacktrener@gmail.com ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a neutofeedback fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról  hiperaktivitásról, vagy ADD-ről figyelemzavarról is!

2021-12-05