Kamaszkorban hogyan segítsünk ADHD-s, ADD-s gyerekünknek?

Kamaszkorban hogyan segítsünk ADHD-s, ADD-s gyerekünknek?

Kamaszkorban a szülők sokszor azt várják, hogy túléljék ezt az időszakot. ADHD-s, ADD-s gyerekeknél a kamaszkorban hatványozottan jelentkeznek a problémák. Ennek a homloklebeny éretlensége az oka, ami azért felelős, hogy átgondoljuk cselekedeteink következményét. Ezért van sok meggondolatlan cselekedet és megszólalás a kamaszkorban.

Szülőként a legtöbbet avval segíthetünk, ha nagyon jó kapcsolatban maradunk a gyerekünkkel és így elmondhatja azokat a dolgokat, amik bántják, amik konfliktust okoztak neki. Ebben az időszakban találkozhatnak olyan dolgokkal, amikkel kapcsolatban függőség alakulhat ki. Ezen a területen sok beszélgetéssel, közös élményt nyújtó programmal és példamutatással tudunk a segítségükre lenni.

Az tanulásban érdemes olyan technikákat megmutatni, amivel behozhatja az esetleges órai lemaradásait. Jó példa erre a YouTube-on a Videotanár című összeállítás, ahol a felsős tananyag minden évfolyamának, minden órája kb. 20 perces egységekben fel van dolgozva. Ez többször visszanézhető és nem kell este a fáradt szülőnek felelevenítenie a nemlétező fizika, kémia tudását.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Bővebb információért keress minket a neurofeedbacktrener@gmail.com ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a neutofeedback fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról  hiperaktivitásról, vagy ADD-ről figyelemzavarról is!

 

2020-10-12