Jutalmazás ADHD-s gyerekeknél

Jutalmazás ADHD-s gyerekeknél
A legtöbben szeretjük, ha egy jó eredményért megjutalmaznak. Ezzel a gyerekek is így vannak! Mielőtt valami óriási anyagi csőd gondolata vetné meg magát a fejetekben gyorsan elmondom, mire gondolok.
 
Van egy figyelemzavaros gyerek, akinek nehezére esik megírni a háziját napról napra, viszont imádja az origamit, vagy van a közelben egy jó játszótér. Szerintem már kezditek sejteni, mire megy ki a játék, de azért leírom.
Ha mindig gondot okoz a matek házi megírása, kínkeservesen ül neki a gyerek, akkor érdemes leülni mellé, először megkérdezni, hogy most mit csinálna legszívesebben. (Itt reméljük nem Disneylandbe akar elmenni..) Fontos, hogy reális dologban állapodjunk meg, viszont ha idáig eljutottunk akkor sínen vagyunk. Tegyük fel, origamizni szeretne vagy elmenne a játszótérre. Maradjunk ebben, ha készen van a matekkal együtt leellenőrzitek (ez azért is jó, hogy lásd komolyan vette-e vagy megcsinált 2 feladatot a többihez pedig össze-vissza írt mindenfélét) , majd ha minden rendben van a feladattal, tényleg elkészült vele akkor megjutalmazzuk azzal, hogy origamizunk egyet vagy elmegyünk egy órára a játszótérre. Elsőre érdemes kisebb távú célokat kitűzni, majd jutalmazni, ha már belejöttetek akkor lehet hosszabb távú műveleteket is tervezni.
Érdemes ezt ki is mondani, megbeszélni vele, hogy tudatosuljon benne: az erőfeszítései, még azok is amiket nem szívesen tesz meg, megtérülnek valamilyen módon. Mindenkinek van legalább egy mozgató rugója, amit ha megtalálunk sokkal könnyebben el tudjuk érni, amit szeretnénk.
 
Kamilla
 

Várunk Benneteket, segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tréningekre időpontot kérni a 06-309-400-001-es telefonon lehet.

 
2022-01-05