Járjon-e különórára ADHD-s gyerekünk?

Járjon-e különórára ADHD-s gyerekünk?

Rengeteg program várja délután a gyerekeket. Van, ami nagyon hasznos mások pedig érdekesek. A korrepetálásra sokszor nagy szükség van de a mozgás és a fejlesztés is fontos lenne.

Ezeknek az arányát mindig hozzá kell igazítanunk a gyerekünk terhelhetőségéhez. Fontos átgondolni, hogy melyikre van igazán szükség, az iskolás kor több évig tart ezért ezeket időben kicsit széthúzhatjuk. Egyik évben az egyikre jár, másik évben a másikra. Nagy segítség, ha gyerekünk egy barátjával együtt jár a külön foglalkozásra így ez is egy jó érv arra, hogy miért menjünk.

Vannak olyan foglalkozások is ahol nem kell házi feladatot írni és jó alkalom a feltöltődésre is. Ezeket érdemes beiktatni a szürke hétköznapokba.

Ilyenek a sport foglakozások, tánc órák és a neurofeedback is. 

Ezen kívül sok szeretettel ajánlom az Accelium képesség fejlesztőjét is. 

Dióhéjban annyit mondok róla, hogy egy 25 éves múltra visszatekintő izraeli technológia, sakk nagymesterek fejlesztették ki, saját számítógépes felületen, online játékokon keresztül fejleszt. Javítja a logikus gondolkodást, rövid és hosszú távú memóriát, nyomás alatti teljesítményt, probléma megoldást, stratégiai gondolkodást és számos részképességet fejleszt. Egy éves program, aminek a végén a gyerekeknek lehetősége nyílik részt venni az Accelium Olimpián, ahol a világ 21 országából, 152 iskola 5706 gyereke mérte össze a tudását az elmúlt évben.

A program október végén indul.

További tájékoztatást a neurofeedbacktrener@gmail.com e-mail címen lehet kérni

2021-10-01