Hogyan tovább,ha megkaptuk a félévi bizonyítványt?

Hogyan tovább,ha megkaptuk a félévi bizonyítványt?

Sok családban a beszélgetések a félévi bizonyítványról és a felvételikről szólnak ezen a héten. Hogy készüljünk szülőként ezekre a beszélgetésre, ha ADHD-s, ADD-s a gyerekünk?

Fontos, hogy megtaláljuk az arany középutat, hiszen az sem jó, ha nincsenek elvárások, de az is probléma ha azok akkorák, aminek a gyerekünk nem tud megfelelni. A legtöbb szülő tudja, hogy gyerekének mi az erőssége. Sajnos figyelemzavar és/vagy hiperaktivitás esetén a gyengeségek is elég szembeötlőek.

Amiben nagyon ügyesek, azokon a területeken támasszunk nagyobb elvárást gyerekünk felé, amiben gyengébb azt a területet tartsuk őrlángon. Fontos, hogy amiben jó abban legyen sikerélménye, mert arra nagy szüksége van az egészséges lelki fejlődéshez.

Sem a bizonyítvány, sem a felvételi nem annyira fontos mint a kettőnk jó kapcsolata, gyerekünk lelki egyensúlya. Egy rosszabb bizonyítvány, vagy egy sikertelen felvételi még nem a világ vége. Ebből is sokat lehet és kell is tanulni.

Fontos, hogy a gyerekünk otthon biztonságban érezze magát és tudja, hogy egy rossz bizonyítvány vagy egy balul sült felvételi ellenére is nagyon szeretjük.

Gondoljunk vissza a saját vagy társunk gyerekkorára. Ott is biztos rengeteg példát találunk arra, hogy valami nem úgy sikerült ahogy terveztük és később még előnyünkre is vált.

Sokat segít az asszertív kommunikáció gyakorlása ezen a héten is. Akár néhány mondattal előre is készülhetünk.

A könyvhöz járó munkafüzetben található ehhez egy segédlet.

Ha kevésnek érezzük ehhez magunkat, kérhetjük ebben szakember segítségét is aki átlátja a lehetőségeket.

Érdemes a témával kapcsolatban szakkönyveket olvasni, tájékozódni.

Az oldalon található mentorprogram mindehhez megadja a kellő tudást és a munkafüzetek segítségével rögtön át is ültethető a gyakorlatba, amit aztán a konzultációkon még finomra hangolhatunk.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

2021-01-26