Hogyan tegyük meghittebbé a karácsonyt ADHD-s gyerekünkkel?

Hogyan tegyük meghittebbé a karácsonyt ADHD-s gyerekünkkel?

A karácsony az év egyik legszebb ünnepe. Nagy az izgalom ilyenkor. Sok a feladat, és szeretnénk, ha minden jól sikerülne, időre elkészülne. Ez rengeteg feszültség forrása lehet.

Próbáljuk szem előtt tartani, hogy a meghittsége az egymásra figyelésből és a szeretetből adódik és nem abból, ha sehol nincs egy porszem és minden rendben van az utolsó szekrényig. Együtt készülődhetünk, estéről estére, Közben érdemes olyan dolgokról beszélgetni, hogy kiben milyen érték rejlik. Milyen adottságai vannak, amikkel tud másokon segíteni. Ezt érdemes erősíteni a gyerekünkben is.

Előkerülhetnek olyan családi történetek, amikből erőt meríthetünk mindannyian. Balul sikerült iskolai lépéseink megoldásokkal sokat segíthetnek gyerekünknek is. A téliszünet ne az iskolai eredményekről, vagy eredménytelenségekről szóljon. A készülődés közben inkább érezzük jól magunkat, ne a tökéletesen elvégzett munka legyen a cél. Ez hosszútávon ahhoz tud vezetni, hogy nagyobb kedvel fognak később a gyerekek belekezdeni az ünnepi készülődésbe.

Előfordulhat, hogy gyerekeink a mostanában elfogyasztott édességektől izgágábbá váltak, próbáljuk ezt elfogadni. A karácsonyi menüt érdemes úgy összeállítani, hogy figyelembe vegyük az ételérzékenységet is. Még nem késő a gluténmentes sütiket, süti recepteket beszerezni. Ezzel is nyugodtabbá tehetjük a gyerekeket és így az egész családot. Hiszen az ADHD-s, ADD-s gyerekek viselkedését sokszor az elfogyasztott édesség mennyisége és a glutén is rossz irányban befolyásolja.

Beszélgessünk velük sokat, a kiskori fényképek és a hozzá kapcsolódó gyerekkori emlékek segítenek felidézni az együtt töltött kellemes emlékeket. Társasozzunk az ünnepek alatt, és mozduljunk ki otthonról menjünk kicsit sétálni, kirándulni.

Várunk Benneteket, segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tréningekre időpontot kérni a 06-309-400-001-es telefonon lehet.

2021-12-17