Hogyan tartsuk Húsvétkor a gluténmentes diétát?

Hogyan tartsuk Húsvétkor a gluténmentes diétát?

Azért, ha kicsit leülünk és átgondoljuk akkor, egész jó menüt állíthatunk össze anélkül, hogy meg kéne szakítanunk a diétát. Két sarkalatos pontja lesz a diéta betartásának a kenyér kiküszöbölése a sonkák, tojások friss zöldségek mellé, a másik az édességek területe. A kenyeret kiválthatjuk különböző salátákkal a hagyományos majonézes krumplival vagy francia salátával. Nemrég ettem egy nagyon finom brokkolis köretet. Ez az étel úgy készült, hogy a párolt brokkolira egy tejfölös, sajtos öntetet tettek sóval, borssal és vegetával fűszerezve majd ezt a sütőben megsütötték.

Az édességeknél lehet finom pudingokat készíteni, gyümölcsökkel, csoki reszelékkel díszítve. Többféle pudingot egymásra öntve, csíkos pudingot is készíthetünk. Átlátszó poharakban, kelyhekben nagyon jól mutatnak. A másik nagy kedvenc, ha van otthon alapanyag, akkor az olvasztott csokoládéba mártott gyümölcsök. Ez lehet alma, beföttek vagy, ami éppen van otthon. A rizspuding is nagyon finom, lehet kókusszal, fahéjjal ízesíteni. Érdemes a neten recepteket keresni, mert nagyon sokféle megoldás van.

Mindenkinek nagyon kellemes Húsvétot!

Maradjatok otthon!wink

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is.

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-04-07