Hogyan segítsünk gyerekeinknek, ha valamelyikük ADHD-s?

Hogyan segítsünk gyerekeinknek, ha valamelyikük ADHD-s?

A testvérek sosem egyformák, különösen igaz ez akkor, ha van ADHD-s gyerekünk is a családban. Más megközelítést, más elvárásokat kell feléjük támasztani és ez sok konfliktust eredményezhet.
Legfontosabb, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba és mondjuk el az egészséges (neurotipikus gyerekünknek), hogy a testvére hiperaktív, figyelemzavaros és ezért vele kicsit máshogyan kell bánni.

A kisebbeknek lehet mesékből példákat hozni, ami nem túl nehéz hiszen a legtöbb mesehős ADHD-s tulajdonságokkal rendelkezik, ezért is történik velük mindig valami izgalmas, érdekes dolog. 

Ebben a helyzetben nagyon figyelni kell arra, hogy töltsünk külön időt a neurotipikus gyerekünkkel is, hiszen sokkal több figyelem irányul a problémás gyerekünkre. 
Azért ebből a helyzetből a testvér is profitálhat, hiszen a helyesen kialakított, hiperaktív gyerekeket támogató egészséges életmód az egész családnak jótékony hatású. A helyes táplálkozás, a sok friss levegőn, szabadban töltött idő mindenkinek jót tesz.

A jó szokások kialakításánál a testvért is bevonhatjuk a játékba, Ő is kaphat feladatot, és utána jutalmat is ha sikeresen elvégezte.
Sokkal könnyebb feldolgozni a testvéreknek ezt a helyzetet, ha nyílt kártyákkal játszunk. Könnyebben fogja megérteni a másikat és megtanulja kezelni a konfliktus helyzeteket is.

Tapasztalatból tudom, hogy az ellentétek dacára jó testvér kapcsolat alakulhat ki közöttük és probléma esetén szívesen kérik ki egymás véleményét, segítenek egymásnak.

Várunk Benneteket, segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tréningekre időpontot kérni a 06-309-400-001-es telefonon lehet.

2021-11-29