Hogyan segíthetnek a nagyszülők az ADHD-s unokának?

Hogyan segíthetnek a nagyszülők az ADHD-s unokának?

Az ADHD-s, ADD-s gyerekeket nevelő családokat nagyon sok vád éri. Ezért nagy szükségük van a segítségre! A legtöbb segítséget mindenki a szüleitől várhatja. Ők azok, akik még felnőtt korban is meghallgatják a gyereküket, tanácsokat adnak, vagy elválallják az unokát néhány órára. Ez a legtöbb családban jól működik.

Ha egy vagy több hiperaktív vagy figyelemzavaros gyereket nevel a család, akkor mindenkinek komoly kihívással kell nap mint nap szembenéznie. A családon belül is gyakran adódik konfliktus, a külső szemlélők laikus megjegyzéseitől, nevelési tanácsaitól sem lesznek a szülők boldogabbak.

A nagyszülők azok, akik segíthetnek a nagyon terhelt családoknak. Sokat jelent, ha Ők is tisztába vannak ezzel az állapottal és támogatják unokáikat nevelő gyerekeiket. Segítenek betartani a gluténmentes diétát, szabadtéri programra elviszik az örökmozgó unokát, vagy meghallgatják az elkeseredett szülőket.

Az is nagy segítség, ha a család megállapodik abban, hogy nem más gyerekekhez hasonlítják a család szeme fényének fejlődését, és minden apró fejlődést nagyon megdícsérnek.

Az a kisgyerek, aki ilyen támogató környezetben nő fel később nagyon hálás az őt segítő védelmező szülőknek és nagyszülőknek.smile

A felkészülésben jó segítség a www.viraghhajnalka.hu weboldalon kapható könyv.

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

2020-06-22