Hogyan segít az adventi időszak az ADHD-s, ADD-s gyerekeknek?

Hogyan segít az adventi időszak az ADHD-s, ADD-s gyerekeknek?

Vannak olyan szokások az adventi készülődésben, amik kifejezetten segítenek a hiperaktív, figyelemzavaros gyerekeknek! Érdemes ezeket a karácsonyi készülődés időszakában mozgósítani, hiszen játékosan segíthetünk velük gyermekünknek.

Az egyik az adventi naptár, aminek használatakor egy kis önuralmat tudunk tanítani gyerekünknek. Hiszen nem egyszerre nézzük meg az összes meglepetést, hanem naponta egyet-egyet este kibontunk. Ez már majdnem olyan mint a mályvacukor teszt. Amiről már írtam egy korábbi blogbejegyzésben.

Érdemes arra figyelni, hogy ne csak csokoládéval legyen teli az adventi naptár, mivel sajnos attól gyerekeink van, hogy túlpörögnek. Inkább kis játékok, matricák, szép ceruzák, tollak, lányoknak karkötők legyenek elrejtve a csomagban.

A másik szokás jobban odafigyelni a többiekre, valamilyen tekintetben a segítségére lenni. Minden napra kitalálhatunk valamit, felhívhatjuk a Nagymamát, segíthet egy osztálytársának valamiben, gyerekünk segíthet az asztalt megteríteni. Minél nagyobbak annál inkább bevonhatjuk őket a karácsony előtti készülődésbe. Ezeket tervezzük meg előző este, és másnap beszéljük meg, hogy hogyan sikerült, milyen eredménye lett, hogy érezte magát a gyerekünk a jócselekedetektől. Ezzel javítani tudjuk a szociális kapcsolatait, erősítjük az önbizalmát.

2020-12-03