Hogyan növelhetjük gyermekünk teljesítményét?

Hogyan növelhetjük gyermekünk teljesítményét?

De ha ez így van, és visszakanyarodunk a kiinduló kérdésre: Mit tegyünk, hogy jobban teljesítsen gyermekünk? Csak nagyon kevés embernek jut eszébe, hogy akár a szellemi képességein is javíthatna.

Nyilván ennek nincs akkora divatja, mint a testedzésnek, és nem is áll a rendelkezésünkre annyi tálcán kínált lehetőség. Mégis fontolóra vehetjük ezt a lehetőséget is. Hiszen, ha ezt a területet tréningezzük, az élet minden területén sokkal összeszedettebb, rendszerezettebb lesz és könnyebben eléri céljait. Az egészségét ez épp úgy szolgálja mint a testedzés.

De mit is tehetünk ennek érdekében?

Folyamatosan tanulhat valamit. Nem csak az iskolai módszerekre kell itt gondolni, egy új társas a barátokkal, egy nyelv elsajátítása. Olyan dolgok kipróbálása, amit eddig nem csinált, mind segíti a szellemi képességek növelését.

Vannak olyan dolgok, amiket mindennap vége és ezeket is a szolgálatba állíthatjuk. Ilyen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, a jó ásványi anyag és vitamin ellátottság, a relaxáció, a testmozgás, megfelelő táplálkozás, az ideális testsúly mind, mind segítenek.

Ha azt mondjuk, hogy rendben van de azért a mozgásnál nagyon jó, ha edzőterembe járunk. Van-e ennek megfelelője erre a példára? Akkor a neurofeedback amplitúdó tréninget tudom javasolni.

Ennek hatására a két félteke sokkal összehangoltabban tud dolgozni, a minket ért ingerekre megfelelően tudunk reagálni. Ha futni kell futunk, ha aludni kell alszunk, amikor fókuszálni kell valamire, akkor nem futni vagy aludni fogunk hanem fókuszálni.

Sokszor abból adódik a rossz teljesítmény, hogy ezek a funkciók kissé összekeverednek és így elmarad a várva várt eredmény. Ennek a tudásnak a megszerzése után a különböző helyzetekre megfelelően tudunk majd reagálni.

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Az ADD-vel figyelemzavarral, ADHD-vel hiperaktivitással élő emberek főleg fiatal korban számos kihívással kell, hogy megküzdjenek. A neurofeedback tréningek megtanítják a hiperaktivitás, figyelemzavar tüneteinek a kontrolálását. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

 

 

 

 

2019-08-29