Hogyan javítod ki ADHD-s, ADD-s gyereked rossz tulajdonságait?

Hogyan javítod ki ADHD-s, ADD-s gyereked rossz tulajdonságait?

Sokszor pont a rengeteg rossz tulajdonság hívja fel a szülő, vagy a gyerekkel foglalkozó szakember figyelmét arra, hogy nem neveletlenséggel állunk szemben, hanem az ADHD, ADD tüneteivel.

Amikor már körvonalazódik a hiperaktivitás, figyelemzavar diagnózisa, akkor van egy időszak, amikor megkönnyebbülünk, hogy nem mi rontottunk el valamit és a gyerekünk sem hibás. Csak ettől még ott van a sok rossz tulajdonság amin változtatni kellene!

Ilyenkor érdemes megállni és elgondolkodni, mik azok amik a legtöbb problémát, konfliktust okozzák. És ezekből egyszerre csak egy dolgon próbáljunk javítani. Célszerű először egy könnyebben megvalósíthatót előre venni és ha az már megy, akkor utána fogjunk bele egy nagyobb probléma megoldásába.

Nálunk a gyerekszobában lévő rendetlenségről úgy sikerült leszokni, hogy néha meglepetés szerűen rendet tettem mire hazaért a lányom, amiért nagyon hálás volt és nagyon örült neki. Máskor meg úgy hagytam a szobáját és mikor jöttek a barátai akkor szégyellte a rendetlenséget. Ez a kontraszt megmutatta neki, hogy mennyivel jobb, ha rendet rak a szobájába.

Az ADHD-s, ADD-s gyerekek neveléséhez rengeteg türelemre és nagy leleményességre van szükség! Ezért sokat segíthetünk egymásnak az ötleteinkkel.

Érdemes összefognunk és segíteni egymásnak.

Írd meg kommentbe, hogy Nektek hogy sikerült javítani egy-egy rossz tulajdonságon!

Minél aktívabbak vagyunk, annál több ötlettel ajándékozzuk meg egymást.wink

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

2020-11-08