Hogyan hozzuk ki a legtöbbet ADHD-s gyerkünkből?

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet ADHD-s gyerkünkből?

Minden gyerekben lakik egy kisangyal és egy kisördög is, ez már az első két évben kiderül! Ez az ADHD-s, ADD-s gyerekekre is igaz. Persze szülőként inkább csak azt szeretnénk, ha az utóbbi kiköltözne a gyerekünkből. De mit tehetünk, hogy ez így legyen?

Érdemes a jó dolgokat, akármilyen kicsik is megerősíteni bennük, és amennyit csak lehet dicsérjünk. A rossz dolgokat, amit szeretnénk kigyomlálni gyerekünk viselkedéséből jobb, ha rangsoroljuk, akár egy papíron sem túlzás. Csak egyszerre egyet emeljünk ki és csak arra reagáljunk. Az idő nekünk dolgozik! Lassan sorra kerül mindegyik, ha kitartóak vagyunk.:)

Igyekezzünk mindig a jót észre venni és megerősíteni benne.

Nagyon fontos, hogy a gyerekünknek, amit mondunk azt fogja véghez vinni, az lesz a programja! Ne azt mondjuk, hogy te ezt sem tudod, neked ez nem fog sikerülni.

Érdemes a kudarcokat is átbeszélni. Megmondani, hogy a hibázás a tanulás része, abból vonuk le a tapasztalatokat és azokat kijavítva jutunk egyre jobb eredményhez.

Ebben az időszakban fog eldőlni, hogy ugyanazt a poharat később félig üresnek vagy félig telinek fogja látni.

Mindenkinek jó gyerekeket kívánok!

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2023-01-12