Hogyan erősítsük gyerekünk immunrendszerét?

Hogyan erősítsük gyerekünk immunrendszerét?

 Immunrendszerünk erősítésére több dolgot tehetünk. Ezek közül az egyik nagyon fontos, hogy ebben az időszakban ne legyünk kimerültek, aludjunk eleget (napi 8-10 órát). Sokat segít, ha sok vitaminhoz és megfelelő ásványi anyagokhoz jut a szervezetünk. Ezek közül kiemelten fontos a C-vitamin, D-vitamin és a cink. Ezt komplex vitaminokkal vagy sok gyümölcs és zöldség fogyasztásával tudjuk biztosítani. A relaxáció szintén javítja immunrendszerünk működését. Napi 3X5 perc, reggel felkeléskor, dél körül és este lefekvés előtt már nagyon hatékony. A rendszeres fogmosással a fogíny jó állapotával is sok betegséget elkerülhetünk, vagy lefolyásukat enyhíthetjük. A rendszeres testmozgás hatására jobban tudjuk a minket ért stresszt feldolgozni, javul a keringés és ezzel az immunrendszerünk is.

Számos gyógytea van, amiknek baktérium- és vírusölő hatása van. Közismerten vírusölő hatású gyógynövények: gyömbér, citromfű, feketebodza, citrusfélék, vadcseresznye, édeskömény, homoktövis, édesgyökér, grapefruit, fokhagyma, fahéj. Ebből a széles repertoárból nem nehéz egyet-egyet becsempészni az étkezésbe. A citrusféléket nyersen érdemes elfogyasztani, a fokhagymával ételeinket ízesíthetjük, nagyon sokféle gyógytea is beszerezhető a fenti felsorolásból. A teafa illóolaja is segít, ezt érdemes a szoba levegőjének tisztítására párologtatóba helyezni. Ennek töményen maró hatása van ezért ne együk meg, külsőleg is hígítva használjuk.

Nálunk jól bevált titkos fegyver torokfájásra a nyers sárgarépa az A-vitamin provitaminja a Béta-karotin miatt, ami védi a nyálkahártyát és erős antioxidáns hatása van. A tengeri sós orrspray megfázás esetén reggel és este jelentősen enyhíti a tüneteket.

Egy nem túl drága berendezés az ionizátor. Tisztítja a szoba levegőjét a baktériumoktól és vírusoktól, nyugtató hatása van, csökkenti a vérnyomást, csökkenti a nyálkahártya gyulladását. Alacsony fogyasztása miatt nem kell magas számláktól sem tartanunk!

Betegség esetén a másik jól bevált titkunk: az egy órás szabály. Ami nem jelent mást mint hogy minden órában tegyünk valamit, ami segít a felsoroltak közül.

Jó egészséget mindenkinek!smile

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Bővebb információért keress minket a neurofeedbacktrener@gmail.com ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a neutofeedback fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról  hiperaktivitásról, vagy ADD-ről figyelemzavarról is!

 

2020-03-05