Hogy töltődj fel energiával, ha ADHD-s, ADD-s a gyereked?

Hogy töltődj fel energiával, ha ADHD-s, ADD-s a gyereked?

A hiperaktív, figyelemzavaros gyereket nevelő szülőknek nem könnyű a dolguk! Meg kell küzdeniük nap mint nap a csemetéjük nevelésével 0-24 óráig minimum 20 éven keresztül. Emellett el kell viselnie a partvonalról beérkező hozzászólásokat, hogy mit miért nem csinál jól. Annak ellenére, hogy valószínűleg semmivel nem rosszabb szülő mint az iskola legjobb tanulóinak szülei.

Fontos szem előtt tartanunk, hogy egy nagyon értékes gyerkőccel van dolgunk. Egy csiszolatlan gyémánttal, akiből nekünk kell felszínre hoznunk azt a sok jót ami benne rejlik. (Nagyon sok életrajzban olvashatunk viharos, embert próbáló gyerekkorról.) Sajnos a sok tudatlan jóakaró mindent megtesz azért, hogy mind a gyerekünk, mind a saját önbecsülésünket a földbe döngölje, csupán azért mert az ADHD-s, ADD-s gyerekek máshogy működnek, más kulccsal lehet Őket kinyitni.

Ezért a szülőknek nagyon stabil lábakon kell állniuk! Nagyon sok türelem, szeretet, megértés, és kellő hozzáértés kell gyerekeinkhez. Fontos, hogy a szülő kipihenje magát, feltöltekezzen, élményekkel, pihenéssel, hogy higgadtan tudjon reagálni az egyáltalán nem átlagos hétköznapokra.

Ebben segít a mindennapos mozgás, olvasás a témával kapcsolatban, beszélgetés megértő ismerősökkel és sorstársakkal, jó ha megtanulunk relaxálni és ezt naponta többször gyakoroljuk, főleg gyerekünkkel való találkozás előtt tud sokat segíteni, hogy higgadtan tudjunk reagálni a nap történéseire. (Márpedig gyerekeinkkel mindig szokott történni valami.)wink

További ötleteket írhattok Ti is a feltöltődésre. Szívesen küldök e-mailcím megadása után díjmentesen egy pár oldalas összefoglalót a témával kapcsolatban.

Az igényeket a neurofeedbacktrener@gmail.com címre küldjétek,a tárgysorba írjátok, hogy "pihenés".

Mert mindegyikünk megérdemli, hogy kicsit kipihenje magát és lazítson!

 

2020-11-22