Hogy kezeljük a változást az új "ADHD-s" életmódban?

Hogy kezeljük a változást az új "ADHD-s" életmódban?

Hogy kezeljük a változást az új “ADHD-s” életmódban? Amikor már épp ráérez a szűk családi kör a cukor/glutén mentes étrendre, van egy rendszeres és működő mozgásterv és végre időben elmegy aludni a gyerek, hirtelen jön egy iskolai kirándulás, ahol nincs mentes menü.. az ember elkezd rettegni, hogy mindent kezdhetünk elölről, újra vissza kell állítani a gyereket a helyes útra. Mit tehetünk ilyenkor?

A legfontosabb dolog: ne essünk kétségbe! Minden új szokást elsőre a legnehezebb megszokni, kisebb kihagyások után már nem olyan nehéz visszatérni egy kialakított szokáshoz. Nem fog összedőlni a világ, ha néhány lépést hátra teszünk egy folyamatban.

Ha nem allergia miatt van külön étrendje a gyereknek, akkor egy hét még nem a világ vége. Amikor visszatér a kirándulásból és cukros vagy lisztes ételeket kíván, érdemes köztes alternatívát keresni. Van lehetőség mandulaliszttel vagy egyéb opciókkal pótolni a glutént tartalmazó ételeket. Kukoricalisztből készült tésztákat is kaphatunk már több helyen és többféle lisztkeverék is van nagyobb üzletláncokban. Sok zéró üdítő és édesség is kapható, persze ezeket is módjával kell fogyasztani, de nagy segítséget nyújtanak a visszaálláskor.

Az alvás visszaállítása kicsit nehezebb, de ezt is meg lehet oldani. Ha egyik este sokáig fent marad a gyerek, következő nap érdemes a megszokott időben felébreszteni a gyereket és egy hosszú, tartalmas napot szervezni amikor nincs lehetősége elaludni. Így este mikor hazaér a család időben ágyba lehet dugni a gyereket, és a következő nap már korábban fog felébredni!:)

Kamilla

Virágh Hajnalka Neurofeedback tréner,

ADHD Életmód-tanácsadó és terapeuta

 

Várunk Benneteket, segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

 

2023-04-03