Halloween

Halloween

A Hiperaktív, Figyelemzavaros gyerekek nagyon keresik azokat a lehetőségeket, amikkel több izgalmat vihetnek az életükbe. Ennek meg van a megfelelő élettani háttere is. Erre a közelgő ünnep a halottak napja és a mindenszentek rengeteg kérdéssel, furcsa történetekkel rengeteg lehetőséget ad. Nagyon sok film foglalkozik ezzel az ünneppel. A kamaszokat el se lehet a képernyőről vakarni.

Szülőként fontos dolgunk van. Ilyenkor a felmerülő kérdések tisztázásában, a filmek cenzúrázásában. Nagyon nehéz a mérlegelés. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy a nagytesókkal ne nézzenek a kisebbek ilyesztő történeteket. Azt is jó, ha átgondoljuk mennyire viseli meg a gyerekünket egy rémisztő történet. Van aki könnyen túlteszi magát, van aki napokig rágódik az eseményeken.

Egyik kislány neurofeedback tréningjén figyeltem meg, hogy a mese ilyesztő részénél a feszültségért felelős agyhullámok sokkal lassabban rendeződtek mint általában a többi gyereknél szokott. Anyukájával beszéltem és kiderült, hogy szeret a nővérével együtt filmet nézni. Amióta beszéltünk, már külön nézik a filmeket. Jobban is tud ő is és a család is aludni.

Ebbe az ünnepbe sok családi programot is belevihetünk. Meglátogathatunk kedves rokonokat, elmehetünk együtt a szeretteink sírjához, otthon kézműveskedhetünk, sütiket süthetünk, kirándulhatunk. Inkább ezekbe vonjuk be gyerekeinket.

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tanulási és vislkedési zavarok nagyon sokszor az ADHD (Hiperaktivitás), ADD (Figyelemzavar)

vagy autizmus tünetei. Diagnózis nélkül is sokat segít ezekben az állapotokban a neurofeedback. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2019-10-29