Hagyjuk, hogy a természet tanítson minket!

Hagyjuk, hogy a természet tanítson minket!

Ha egy jótündér megkérdezné hová varázsoljon minket sokan azt mondanánk, hogy egy szép virágokka, növényekkel teli kertbe, ahol egy két madár csicsereg a fákon esetleg szép egészséges cicák vagy mókusok bukkannak fel távolabb. Az ADHD-s, ADD-s gyerkek valószínű jobban kiszíneznék még ezt a képet!

Sokan megpróbálják otthon is ezt az idillt megteremteni, akár a lakáson belül, akár kívül attól függően kinek, mire van lehetősége. Ezért a növényeknek tápoldatot adunk, hogy minél szebben virágozzanak. A cicáknak és kutyusoknak vitamíndús és ásványi anyagokban gazdag étrendet ajánlanak, hogy minél egészségesebbek legyenek.

A nagy igyekvésben csak arra vigyázzunk, hogy a gyerekeinkről és magunkról se feledkezzünk meg, hisz mi is kicsit hasonlóan működünk. Ahhoz, hogy a legjobb formánkat hozzuk, kellően türelmesek legyünk, megőrizzük az egészségünket, szép legyen a bőrünk és a hajunk, lehetőleg minél kevesbbszer betegedjünk meg és jól fogjon az agyunk, nekünk is szükségünk van a megfelelő vitamin és ásványi anyag ellátásra.

Szerencsére a piacokon rengeteg finom gyümölcsöt és zöldséget kaphatunk. Bátran próbáljunk ki új recepteket, kostolgassuk a zöldségeket, gyümölcsöket nyersen is. Hiszen ezek a leg természetesebb vitamin és ásványi anyag forrásaink! Együnk belőlük minél többet!

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-06-16