Hagyd a dagadt ruhát másra...

Hagyd a dagadt ruhát másra...

Volt amikor nap mint nap jelentkezett ez az érzés. Minél inkább próbálta az ember nevelni a rosszcsont gyerekét, annál jobban csúszott ki az irányítás a kezei közül. Olyan volt, mintha egy halat akarnánk megfogni jó erősen. Minél inkább szorítod, annál inkább csúszik ki a kezeid közül.

Ezekben az esetekben - mikor látjuk, hogy minden fáradozásunk hiábavaló - érdemes elgondolkodni, hogy jó módszerrel próbálkozunk-e vagy inkább kezdjünk más megoldások után kutatni. Ebben a helyzetben a szülő és gyerek sajnos eléggé el tud távolodni egymástól. Ilyenkor jobb, ha tűzszünetet hirdetünk, átmenetileg fátylat borítunk az elérni kívánt célokra és csak a köztünk lévő kapcsolat javításán kezdünk el dolgozni. Próbáljuk meg átgondolni mi az a szituáció amiben a gyerekünk jól érzi magát. Nálunk akkor nyílt meg igazán, amikor ketten autóba ülve elindultunk valahová. Közben kapott egy kis finomságot vagy egy régen vágyott ruhát. Eközben helyre állt a családi béke, mindenki megnyugodott. Nagyon őszinte beszélgetések tudtak ilyen alkalmakkor kialakulni.

Ha higgadtan átgondoljuk, nincs az a házi feladat vagy osztályzat, takarítás ami fontosabb annál, hogy jó legyen a kapcsolatunk a gyerekünkkel.

Ezért, hát hagyd a dagadt ruhát másra...

Hiszen nem a sírva megírt házi feladatokra lesz jó később visszaemlékezni, hanem a jó hangulatban együtt eltöltött időre!wink

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Az ADD-vel figyelemzavarral, ADHD-vel hiperaktivitással élő emberek főleg fiatal korban számos kihívással kell, hogy megküzdjenek. A neurofeedback tréningek megtanítják a hiperaktivitás, figyelemzavar tüneteinek a kontrolálását. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-03-05