Fontos néha a tükörbe nézni!

Fontos néha a tükörbe nézni!

Amikor nálunk krízis helyzet volt, nagyon sokat gondolkodtam, hogy segíthetnék még a gyerekemen. Minden hasznos dolgot elmondtam neki százszor, még sem úgy mentek a dolgok ahogy szerettem volna. Aztán mikor beleuntam abba, hogy olyan vagyok mint egy papagáj, akkor taktikát váltottam. Nem beszélni kezdtem, hanem azokat a dolgokat csinálni, amit szerettem volna, ha a gyerekem is csinál. Például esténként olvastam, vagy elkezdtem mozogni. Persze eleinte csak az volt a hatása, hogy vagy nevettek ha mozogtam vagy rögtön éhesek lettek, amint leültem olvasni. Aztán jött az elfogadás vagy beletörődés. Utána viszont elkezdtek mozogni és olvasni.

Sajnos tudom, hogy nemcsak a jót utánozzák! Borzasztó volt visszahallani azokat a mondatokat amit tudom, hogy tőlem hallottak. Az egyik ilyen az volt mikor fájt a fejem, és próbáltam pihenni. A lányom, akit volt hogy megvádoltunk azzal, hogy csak szimulál és nem akar iskolába menni azzal próbált segíteni, hogy engem idézett :( " Minden fejben dől el."

A szülői példamutatás legalább olyan fontos mint a kimondott szavak. Ezért nagyon tudatosnak kell lennünk és átgondolni, hogy milyen példát mutatunk a gyerekeinknek.

Sokat segít ha megpróbáljuk magunkat külső szemlélőként is nézni.

Hiszen ezzel a módszerrel is sokat segíthetünk a gyerekünknek.wink

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Az ADD-vel figyelemzavarral, ADHD-vel hiperaktivitással élő emberek főleg fiatal korban számos kihívással kell, hogy megküzdjenek. A neurofeedback tréningek megtanítják a hiperaktivitás, figyelemzavar tüneteinek a kontrolálását. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-05-13