Elsősegély tanuláshoz

Elsősegély tanuláshoz

Hosszútávon erre nagyon jó a neurofeedback és a biofeedback homloklebeny tréningje. De van amikor erre nincs idő, másnapra kell a megoldás. A homloklebeny tréningen a homloklebeny oxigén ellátottságát tanulják meg a gyerekek akaratlagosan növelni. Ennek hatására javul a figyelem, és a koncentráció. A tréningek során megfigyeltem, hogy azoknak a gyerekeknek sokkal jobban megy ez a gyakorlat, akik biciklivel, vagy rollerrel jöttek. Ugyanazok a gyerekek, ha autóval hozták őket, nem tudtak ugyanolyan jól teljesíteni. Akkor sem, ha egy kamasz szombat reggel érkezett és álmosan ült le, mert előző nap buliban járt és nem tudta kialudni magát.

Ezért elsősegélyként pl. egy verstanulásnál azt tudom ajánlani, hogy gyerekünk a tanulás kezdése előtt 15-20 percet mozogjon. A másik segítség, hogy 20 percnél ne tanuljon hosszabb ideig, inkább gyakran ismételje át a verset a délután folyamán.

Sokszor hallás után könnyebben tanulnak és a legtöbb vers a neten is megtalálható!

5-ös esőt kívánok mindenkinek!wink

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tanulási és vislkedési zavarok nagyon sokszor az ADHD (Hiperaktivitás), ADD (Figyelemzavar)

vagy autizmus tünetei. Diagnózis nélkül is sokat segít ezekben az állapotokban a neurofeedback. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2019-11-07