Az ADHD-s gyereket nevelő szülő kívülről vagy belülről látja a problémákat?

Az ADHD-s gyereket nevelő szülő kívülről vagy belülről látja a problémákat?

Nagyon meghökkentem amikor egy ismerőssel beszélgettem és azt mondta, hogy én mint szülő kívülállóként látom az adhd okozta problémákat. Ez a nézőpont teljesen meglepett, hiszen úgy gondoltam, hogy együtt élünk ezekkel a mindennapokban. Ezzel kelünk ezzel fekszünk. Szülőként megoldást kell találnom olyan helyzetekre amiket addig sosem éltem át.

Nem mintha sok díjat osztanának az ADHD-s gyerekeket nevelő szülőknek, de mégis fájt, hogy kívülállónak tituláltak. Azóta is van, hogy eszembe jut és keresem a jó választ erre a kérdésre.

Az elmúlt évek során felnőtt a lányom és a problémák száma jelentősen lecsökkent. Lecsendesedtek a mindennapok. Együtt segítünk a hozzánk forduló családoknak, gyerekeknek. Ő is ír az emlékeiről, hogy mit hogy élt meg, hogyan látja azóta. Amikor ezeket elolvasom akkor kapok választ erre a kérdésre. A legnagyobb szeretet és empátia mellett is kivülálló voltam ebben a szituációban. Ahhoz, hogy jobban megértsük mi játszódik le a gyerekeinkben, mikor miért éppen úgy viselkednek érdemes elolvasni az írásait!

Ezeket egyenlőre a blogokban lehet olvasni: Kamilla megjelöléssel

A közeljövőben, pedig készülünk egy nagy meglepetéssel!  ;)

Örülnék, ha megírnátok Nektek mi a véleményetek erről

Virágh Hajnalka Neurofeedback tréner,

ADHD Életmód-tanácsadó és terapeuta

 

Várunk Benneteket, segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

 

2023-04-10