Az ADHD-s gyerekek az igazság bajnokai!

Az ADHD-s gyerekek az igazság bajnokai!

A figyelemzavaros és hiperaktív gyerekeknek hatalmas ön- és igazságérzete van. A mai világban ez egy rendkívül fontos tulajdonság, viszont sok tanár nem díjazza ezt. Mit tudunk tenni, ha már megtörtént a baj?

Érdemes leülni a gyerekkel otthon és végighallgatni, hogy mi történt és miért reagált úgy, ahogy. Sokszor igazuk van a gyerekeknek, csak sajnos nem látják a nagyobb képet - a tanár kezében van a hatalom, és ha akar nagyon megkeserítheti egy gyerek tanulmányait, iskolai hozzáállását és ez akár évismétléshez is vezethet.

Szerencsésebb ezt tisztázni velük és megkérni őket arra, hogy számoljanak el magukban tízig mély lélegzetvételekkel, mielőtt valami meggondolatlanságot tesznek/mondanak. Otthon is elmondhatják a véleményüket kendőzetlenül, a barátaikkal is megbeszélhetik a dolgot, cserébe annyit ígérjenek meg, hogy nem kerülnek közvetlen konfliktusba a tanárokkal.

Van rá esély, hogy elsőre nem fog sikerülni, viszont egy-két alkalom után egyre gyorsabban eszükbe fog jutni a tíz másodperces szabály. Ezt a módszert az otthoni vitáknál is remekül lehet alkalmazni, otthon sok esetben nincsenek akkora következményei egy balul elsült kísérletnek.

Amikor épp belelovallná magát a vitába jelezzük neki, hogy most kellene alkalmazni a tíz másodperces szabályt. Sokszor ilyen apró beavatkozások is megmenthetik a gyereket és családot egy nagyobb katasztrófától!:)

A témával kapcsolatban többet olvashattok, a tréningekről is bővebb tájékoztatást találtok a www.viraghhajnalka.hu oldalon.

Sok türelmet és jó gyerekeket kívánunk mindenkinek!

Kamilla

Virágh Hajnalka Neurofeedback tréner,

ADHD Életmód-tanácsadó és terapeuta

Várunk Benneteket, segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2023-03-04