Az ADHD, ADD tünetei ifjúkorban

Az ADHD, ADD tünetei ifjúkorban

Az ifjúkor egy nagy áttörés lehet az ADHD-s, ADD-s emberek életében! Hiszen ebben az időszakban fejeződik be a homloklebeny érési folyamata, ami számos tünettel hozható összefüggésbe. Ezt a különböző szakirodalmak 21-28 éves korra teszik. Van esély a tünetek jelentős csökkenésére, eltünésére. Akinek megmaradnak a tünetek, azok megtanulhatnak eddigre velük együtt élni. Az előnyöket kihasználva, a hátrányokat letompítva.

Ebben az időszakban már kezdenek újból közeledni a szülők felé a kamaszkori távolságtartás után. Főleg, ha sikerült a jó kapcsolatot megtartani a kamaszkorban.

Ebben a korszakban a legtöbb problémát az okozza, hogy az idővel és a pénzzel már önállóan kéne gazdálkodni. Ám a hiperaktív, figyelemzavaros emberek ezeken a területeken gyakran rossz döntéseket hoznak. Az impulzivitás miatt a párkapcsolatokban is gyakoribbak a konfliktusok, ezért nehezebb megtalálniuk az ideális társat.

A pályaválasztásnál ügyelni kell, hogy ne olyan munkát válasszanak, ahol a gyengeségeik nagyító alá kerülnek. Pl. pontos munkakezdés nem biztos, hogy az erősségük. Érdemes olyan területen elhelyezkedni, ahol a szuperfókuszt tudják gyakorolni. Ez az a terület, amire annyira oda tudnak figyelni, hogy észre sem veszik, ha hozzájuk szólnak és úgy repül az idő, hogy mire felocsúdnak már vége a munkaidőnek.

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

2020-09-10