Amikor rájöttem, hogy nem direkt felejti elmondani, mi történt a suliba

Amikor rájöttem, hogy nem direkt felejti elmondani, mi történt a suliba

Egy emlékezetes nap volt, amikor magamban is megfogalmazódott, hogy a suliban történtekről nem azért nem mesél, mert nem akarja elmondani a rossz jegyeket. Persze felsőben sokszor belefutottunk ilyen eseményekbe, ezért nem szerettem a szülői értekezleteket sem, mivel mindig megtudtam olyan dolgokat, amire nem lehettem büszke.

Ezen a napon is ebéd után elmentem a lányomért az iskolába. Hazafelé beszélgettünk arról mi történt a suliba. Persze szokás szerint nem történt az iskolába semmi. Aztán délután, amikor elmentünk együtt vásárolni, útközben kiderült mellesleg egy történet kapcsán, hogy 4-est kapott matekból. Amikor megkérdeztem miért nem ezzel kezdte, azt válaszolta, hogy nem jutott eszébe.

Nagyon elszégyellettem magam, mert meg voltam győződve arról, hogy ilyen esetben rögtön ezzel fogja kezdeni a beszélgetést, mert volt mit javítania a helyzetén. Ekkor jöttem rá, hogy az élet iskolájába még nekem is sok a tanulnivalóm. Azóta igyekszem a dolgokat más megvilágításból is szemügyre venni.

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Az ADD-vel figyelemzavarral, ADHD-vel hiperaktivitással élő emberek főleg fiatal korban számos kihívással kell, hogy megküzdjenek. A neurofeedback tréningek megtanítják a hiperaktivitás, figyelemzavar tüneteinek a kontrolálását. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2019-09-30