5 Hasznos tipp ADHD-s gyerkekenek és szüleiknek a nyári szünetre

5 Hasznos tipp ADHD-s gyerkekenek és szüleiknek a nyári szünetre

 Ahogy beköszöntött a nyár, az ADHD-s gyerekek és szüleik is új kihívások elé néznek. A szünet időszaka lehet izgalmas és produktív, ha megfelelő tervezéssel és struktúrával közelítjük meg. Ezért összegyüjtöttem pár tippet, amelyek segítenek az ADHD-s gyerekenek értelmesen és szórakoztatóan eltölteni a nyári szünetet.

Teremts struktúrát és rutint: Az ADHD-s gyerekek számára különösen fontos a struktúrált napirend és rutin. Készíts egy napi időbeosztást, ame4ly tartalmazza az étkezéseket,a szabadidős tevékenységeket és a pihenést. Ez segít a gyerekeknek megtartani az egyensúlyt és segít nekik a nyári szünetben is.

Aktív tevékenységek és szabadtéri játékok: A nyári szünet tökéletes alkalom arra, hogy a gyerekek aktívabb életmódot folytassanak. Szervezz szabadtéri játékokat, kirándulásokat, biciklizést vagy éppen úszást. Az ilyen tevékenységek segítenek a gyerekeknek levezetni a felesleges energiákat és javítják a koncentrációjukat is.

Kreatív programok és művészeti tevékenységek: Az ADHD-s gyerekek gyakran rendelkeznek kreatív és művészi hajlamokkal. Támogasd őket abban, hogy kipróbálhassák és fejleszthessék ezeket a képességeiket a nyári szünet alatt. Készíthetnek festményeket, rajzolhatnak, modellezhetnek, vagy akár zenélni is tanulhatnak. Ez nem csak szórakoztató, de segít a fókuszálásban és az önkifejezésben.

Olvasás és tanulás: Bár a nyári szünetben kell időt hagyni a pihenésének és feltöltődésének is, érdemes beiktatni némi olvasást és tanulást. Az olvasás nemcsak a szókincset és az olvasási készségeket fejleszti, hanem stimulálja a képzeletüket és kreativitásukat. Támogasd őket abban, hogy válasszanak olyan könyveket vagy témákat, amelyek érdeklik őket, így könnyebben fókuszálnak miközben élvezik ezt a fajta időtöltést.

Táborok és csoportos tevékenységek: A nyári táborok és csoportos tevékenységek kiváló lehetőséget nyújtanak az ADHD-s gyerekeknek a szociális készségeik fejlesztésére és az új barátok szerzésére. Keresd meg a helyi lehetőségeket, amelyek a gyerekek érdeklődési köréhez és képességeihez igazodnak. Lehet ez sporttábor, művészeti tábor vagy éppen tudományos tevékenységeket folytató csoport.

Reméljük, hogy ez az öt tipp segít az értelmes és szórakoztató nyári szünet megszervezésében. Emlékezzetek, hogy minden gyerek egyedi, ezért fontos, hogy figyeljetek a szükségleteikre és érdeklődési körükre, és azokhoz igazítsátok a programot. Kellemes nyarat kívánunk mindenkinek!

Virágh Hajnalka Neurofeedback tréner,

ADHD Életmód-tanácsadó és terapeuta

06-309-400-001

 

Várunk Benneteket, segítünk kicsiknek, nagyoknak! 

Segítségetekre lehet a könyv, a mentorprogram, és a tréning.

A mentorprogramra itt lehet jelentkezni http://www.viraghhajnalka.hu/mentor-program

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

 
 
2023-06-27