Töltsünk több időt a szabadban!

Töltsünk több időt a szabadban!

Az ADHD-s, ADD-s gyerekeknek nagyon fontos, hogy sokat mozogjanak a friss levegőn. Az évnek ebben az időszakában még a kutyát sem engedjük ki szívessen. Ilyenkor nagy szerepe van az önfegyelemnek és a következetességnek. Fontos valami apropót találjunk, hogy legalább egy órát kint legyünk a gyerekünkkel a levegőn.

Elvihetjük korcsolyázni, megsétáltathatjuk a kutyusunkat vagy az is jó, ha hamarabb szállunk le a búszról és gyalog megyünk haza. Elmehetünk gyalog a boltba vagy a piacra is. A mozgástól javul a keringésünk, jobban tud alkamazkodni a szervezetünk az időjárás változásaira is. A mozgás után jobban megy a tanulás, és este az alvás is. Erre nagy szüksége van a gyerekeinknek.

Amikor már tényleg nem tudjuk megoldani a kinti mozgást, akkor egy bevásárló központban is eltölthetünk 1-2 órát nézelődéssel és vásásrlással.

Hétvégén elmehetünk egy rövidebb kirándulásra vízpart közelébe, ahol rengeteg szép látnivaló vár ránk.wink

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A tanulási és vislkedési zavarok nagyon sokszor az ADHD (Hiperaktivitás), ADD (Figyelemzavar)

vagy autizmus tünetei. Diagnózis nélkül is sokat segít ezekben az állapotokban a neurofeedback. 

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-01-22