Sokat gondolkodsz azon, mi értelme van mindent százszor elmondani?

Sokat gondolkodsz azon, mi értelme van mindent százszor elmondani?

A gyereknevelés sok türelmet igénye és nagyon szép, de fárasztó feleadat. Az ADHD-s, ADD-s gyerekek nevelése tele van hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel. Amikor épp a hullámvölgy alján járunk érdemes felidézni, amit most megosztok veletek. Kamilla lányom írását fogadjátok sok szeretettel! 

 

Hosszútávú aggódás
 
A szülők nagy részének mindig van valami aggódnivalója a csemetéje miatt. A nagyobb életesemények - ballagás az oviból, az iskola elkezdése, a gimnázium, az első kimaradások otthonról mind-mind egy jellegzetes, korhoz köthető lépcsőfok a felnőtté válás rögös útján. Abban mind egyetérthetünk, hogy egy szülő a legjobbat akarja a gyerekének. Ezért akarják, hogy jól teljesítsenek az iskolában, hogy beilleszkedjenek a társadalomba, hogy legyenek barátaik és megfelelő értékrendjük alakuljon ki egy boldog és biztonságos életet eredményezve. Azonban a mindennapokban felmerülő akadályok és problémák sokszor beárnyékolhatják ezt a célt és még az is előfordulhat, hogy egy borús jövőképet festenek fel a szülők szemében. 
 
Ez mindenkivel előfordulhat, hiszen az éppen aktuális problémák azok, amik leginkább foglalkoztatják az embert és könnyedén annyira beleélhetjük magunkat ezekbe, hogy azt vesszük észre mindent negatív fényben látunk. Azonban el kell hogy mondjam, a legtöbb gyereket érintő probléma iskolai és viselkedés terén pozitív irányba fog haladni. Kérlek benneteket, higgyétek el, hogy meglesz az érettségi, hogy nem lesz ennyire lusta, hogy a kommunikációja is sokkal barátságosabbá fog válni. Azt semmiképp nem ígérem, hogy azonnal, de idővel mindenki beérik. Sajnos vagy sem, több kutatás is bizonyítja, hogy az ADD-s, ADHD-s embereknél ez egy időigényesebb folyamat. Tudom, hogy néha elviselhetetlenek vagyunk, ahogy azt is, hogy a világ összes türelme is kevés lesz ezt kivárni, viszont ha otthon egy gyerek kedvességgel és türelemmel találkozik ezt tovább fogja vinni a következő generáció számára is, amire borzalmasan nagy szükség lesz tekintve az egyre növekvő statisztikát a figyelemzavarról és a hiperaktivitásról. Amikor évet kellett ismételnem elképesztően nagy erőt adott a szüleim hozzáállása, mindig biztattak és egyszer sem rótták ezt fel nekem, tudomásul vették a helyzetet és próbálták a legjobbat kihozni belőle. Félre ne értsetek, nem örültek neki, viszont nagyon tudatosan és profin kezelték a helyzetet. Ne engedjétek, hogy az aktuális “rossz” sötétbe borítsa a jövőképet a gyereketekről, hiszen a kezelt ADD és ADHD tünetei nagyon szépen javulnak, ha ehhez türelem, pozitivitás és szeretet társul akkor nem csak egy talpraesett felnőttet fogtok magatok előtt látni, hanem a felnőtt gyereketek szemében mindig találkozhattok a hálával ezért a sok jóért. 
 
Kitartást és csak pozitívan! 
Az ADD-s (nagyjából) felnőtt gyerek
 
Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!
2022-09-29