Miért kezdtem el Blogot írni?

Miért kezdtem el Blogot írni?

A lányomnál elég későn, a gimnázium elején derült ki, hogy figyelemzavara van. Az alsóban még kitűnő tanulóból, eleinte kicsit gyengébben tanuló felsős, majd egy bukdácsoló gimnazista lett. Egy baráti beszélgetés kapcsán derült ki, hogy a folytonos halogatás a rendszeres késések és még megannyi probléma a figyelemzavar tünete.

Amikor kiderült rögtön elkezdtünk időpontot kérni Nevelési Tanácsadóban, Kórházban és elkezdtük a neurofeedbacket. Ahogy elkezdtem más gyerekek szüleivel nyíltan beszélni a problémánkról, akkor láttam, hogy mennyire nem egyedi az esetünk. Igyekeztem magunkat a hajunknál fogva kihúzni a sok probléma rengetegéből. Tele voltunk tüskékkel, amit azoktól a tanároktól kaptunk, akiknek velem együtt fogalma sem volt a figyelemzavarról, a rokonoktól, akik azt mondták, hogy rosszul nevelem a gyerekem.

A bukás után elkezdtünk másik iskolát keresni. Eleinte televoltam bizakodással, mert rengeteg iskola pedagógiai programját átolvasva azt hittem sokan nyitottak, van választási lehetőségünk. Az első telefonbeszélgetések és személyes találkozók után kellett rájönnöm a szomorú valóságra. Nehezebb helyzetben vagyunk, mint gondoltam. Nagyon küzdelmes évek elé néztünk, de a viharfelhők lassan szétoszlottak.

Megtaláltuk a számunkra megfelelő, elfogadó iskolát és az elmúlt években lányomnak két komoly sikerélménye is lett a sok kudarc után. Lerakott két középfokú nyelvvizsgát. Más szülő is nagyon boldog, ha gyerekének sikerül valami, azt hiszem a mi boldogságunk ahhoz képest sokkal nagyobb volt. Rengeteget küzdöttünk érte. Gyerekemet ki kellet emelni a kudarcok sűrű erdejéből, ezalatt lázasan kutattam a lehetőségeket, amik gyermekemet, gyermekeinket boldogabbá, a társadalom számára értékesebbé teheti. Azóta ez a hivatásommá vált. Neurofeedback trénerként más gyerekeknek és szüleinek segítek kimászni a reménytelenségből. Az utunkról megírtam a  „Görényből” gyerek című könyvet. A lányom ezt a változást élte meg. A gyerekek nagy része a siker és a kudarc közt húzósó szakadék szélén egyensúlyozik. A teendők sora végtelen, ez egyben jó hír is meg rossz is. Ezeket a teendőket próbálom sorra venni a blogjaimban.

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

A neurofeedback sokat segít a hozzánk járó ADHD-s, Hiperaktív, ADD-s, Figyelemzavaros és Autista gyerekeknek.

Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2019-05-24