Miért segíthet sokat a diéta az ADHD-s, ADD-s gyerekeknek?

Miért segíthet sokat a diéta az ADHD-s, ADD-s gyerekeknek?

 Már hallottam az édességek korlátozásáról gyerekeknél ami segíthet, valamint a glutén-, laktóz- és tojásmentes diétákról. Nagyon megrökönyödtem, mert nem tudtam elképzelni sem, hogy mit ehet egy gyerek ha ezeket kerülnie kell. Aztán ahogy egy rossz hírnél lenni szokott, átestem a tagadás fázisán, jött a kételkedés, majd feltört bennem a kíváncsiság. Miért segíthet, mi ebben a jó?

Utánajárva, kipróbálva kiderült, hogy a glutén elhagyása nekünk is sokat segített. Ezért leírom azokat az okokat, amiért érdemes egy ilyen diétába belefogni.

1. Ha a bélben a glutén nem megfelelően bomlik le, akkor a bélfal elvékonyodik, és olyan anyagokat is átenged a véráramba, amiket nem volna szabad. Ezek olyan toxinok, amik az agy működését negatív módon befolyásolják.

2. Ha a bélfal elvékonyodik, akkor a feladatát képtelen tökéletesen ellátni. Nem tud olyan anyagokat felszívni, illetve visszatartani, amiket szükséges volna. Például a vitaminok és ásványi anyagok sem biztos hogy bekerülnek a vérkeringésbe annak ellenére, hogy optimális esetben minden nap beveszi a gyerekünk. Így azok jótékony hatását is hiába várjuk.

3. Talán nem annyira egyértelmű, de a bélrendszerünk egy védelmi vonal, ami megakadályozza számos baktérium vérbe kerülését is. Ha a bélfal nem jól működik az azt is maga után vonja, hogy immunrendszerünk sem tud tökéletesen működni. Ezért gyerekünk sokkal könnyebben megbetegedhet.

Nálunk a változás gyors és döbbenetes volt! A hozzám neurofeedbackre járó gyerekek közül sokaknál nagyon gyors és látványos változást tudtunk elérni a gluténmentes diétával. Ez a változás a gyerekek számára is érzékelhető pozitív élményt jelent!

Ezért minden szülőt bíztatok, aki a kételkedés és tagadás fázisában van, hogy lépjen tovább és próbálják meg a gluténmentes diétát, mert rengeteget nyerhetnek vele.wink

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Kérdésed van a figyelemzavarról, hiperaktivitásról vagy a Neurofeedbackről? Keress minket az alábbi e-mail címen: neurofeedbacktrener@gmail.com, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról vagy ADD-ről is!

2020-04-14