ADHD, ADD tünetei kamaszkorban

ADHD, ADD tünetei kamaszkorban

Az ADHD, ADD újabb tüneteit ismerhetjük fel a kamaszkorban. Mivel ebben az időszakban már fokozatosan önállóságra szoktatjuk a gyerekünket. Néhány tünet ekkor kezd igazán körvonalazódni. Ilyen tünet a rendszeres késés, az iskolaszerek állandó otthonhagyása. Egyre nagyobb problémát jelent a figyelem elkalandozása, hiszen ebben az időszakban egyre többet kell önállóan jegyzetelni. A tanulmányi eredmények ennek hatására jelentősen romolhatnak. Tipikus beírás: Kedves szülő! Gyermeke képessége alatt teljesít.

Vannak gyerekek, akiknél ebben az időszakban kezd komoly problémát okozni a figyelemzavar és csakk itt kezdenek gyanakodni a szülők vagy a tanárok. Ha a gyereknek alsóban nem volt diszkalkuliája előfordulhat, hogy a matematika mégis egyre rosszabbul kezd menni. Ez amiatt van, mert a feladatok megoldása egyre bonyolultabb és hosszadalmasabb kezd lenni, így jóval nagyobb esély van a figyelem elkalandozására.

Az impulzivitás (forradalmár viselkedés) is nagyon jellemző erre a korosztályra, hiperaktív, figyelemzavaros gyerekeknél ez hatványorottan jelentkezik a homloklebeny éretlensége miatt.

Nagyon fontos ebben az időszakban a jó szülő-gyerek kapcsolat megtartása! Rengeteget segíthetünk Neki az őszinte beszélgetésekkel! wink

A témával kapcsolatban további cikkeket a http://www.viraghhajnalka.hu/blog oldalon olvashattok.

A témával kapcsolatos könyv a https://gorenybolgyerek.hu/ oldalon rendelhető.

Bővebb információért keress minket a neurofeedbacktrener@gmail.com ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz a neutofeedback fejlesztésünkről, időpont egyeztetésről és az ADHD-ról  hiperaktivitásról, vagy ADD-ről figyelemzavarról is!

2020-09-08